Politie Zaanstreek-waterland



14:12 28-MRT-03
loc.: KWADIJK, PURMEREND / PURMERDIJK ZEEVANGSDIJKJE

Vrachtauto rijdt door na beschadigen brug

Het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier deed aangifte van het feit dat een vrachtauto tegen een brug was gereden, waarna hij was doorgereden. De brug in Kwadijk, tussen de Purmerdijk en het Zeevangsdijkje, is daarbij beschadigd. De brugwachtster kon het kenteken noteren. Onderzoek wordt ingesteld.

***

16:59 28-MRT-03
loc.: PURMEREND, GROTENHUYSWEG

Kopstaartbotsing door onoplettendheid

Bij een aanrijding waarbij 3 auto's waren betrokken, raakten een 52-jarige vrouw en een vijf-jarig meisje uit Purmerend lichtgewond. De 52-jarige bestuurster wilde vanaf de Grotenhuysweg linksaf slaan de Vigilantestraat in, gaf daartoe richting aan en remde af. De auto achter haar, bestuurd door een 49-jarige man uit Purmerend, remde ook af. De auto daarachter, bestuurd door een 57-jarige Purmerender, remde niet op tijd af en knalde er achterop. Daardoor schoof de tweede auto door bovenop de eerste.
De vrouw en het meisje hadden nek- en rugpijn maar hoefden niet te worden opgenomen in het ziekenhuis.

***

17:49 28-MRT-03
loc.: ZAANDAM, KRAMERSTRAAT

Vlammende schoorsteenpijp

Bewoners waren de kachel aan het stoken, toen zij op een gegeven moment de pijp hoorden knallen. De buren kwamen zeggen dat de vlammen uit de schoorsteen sloegen. De bewoner had zelf al met een zgn. kogel de schoorsteenpijp schoon proberen te vegen, waardoor hij een hoop roet binnen had gekregen. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse gecontroleerd, alles was in orde. De brandweer heeft de pijp schoongemaakt en de nog smeulende resten verwijderd.

***

02:10 29-MRT-03

Driemaal 'verlopen'

loc.: MONNICKENDAM, HERMANUS REYNTJESLAAN
Een 37-jarige vrouw uit Broek in Waterland kreeg een rijverbod van 5 uur, nadat ademanalyse op het politiebureau 500 ug/l (=1,15 prom.) uitwees. Maximaal toegestaan is 220 ug/l (0,5 prom.). Ook bleken het rijbewijs van de vrouw en de APK-keuring van haar auto verlopen.

***

03:25 29-MRT-03
loc.: KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247

Rijverbod van 7 uur

Een 29-jarige Engelsman werd ook aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij bleek meer dan 570 ug/l te hebben, waarop hij een rijverbod van 7 uur kreeg. Bij 570 ug/l vindt normaal gesproken invordering van het rijbewijs plaats. In dit geval zal nog nader met Justitie worden overlegd omdat de Engelsman binnenkort weer terug naar Engeland gaat.

***

04:51 29-MRT-03

Rustige horecanacht

loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Extreem rustige nacht op de Koemarkt. Geen bijzonderheden. Alle cafés vroeg dicht.

05:21 29-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DAM
Ook in Zaandam was het rustig, weinig publiek. Een opstootje bij een van de horecagelegenheden op de Dam werd in de kiem gesmoord. Via de 'horeca-GSM' werd door een andere uitgaansgelegenheid nog hulp van de politie ingeroepen bij ivm met een opstandige klant. Ook dit werd uitgepraat.
Verder nog twee zaken aangesproken, één voor overschrijding openingstijd en één voor geluidsoverlast.

***

08:29 29-MRT-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT 10

Nagenoeg lege kassa

Bij een kapsalon werd op de vroege zaterdagochtend ingebroken door nog onbekende daders. Daar kwam de eigenaresse achter toen zij de zaak wilde openen. De daders kwamen binnen door de voordeur te forceren. Zij vernielden de alarminstallatie, en namen een faxapparaat en wat klein geld mee (de dieven troffen een nagenoeg lege kassa aan).

***

11:48 29-MRT-03
loc.: LANDSMEER, DORPSSTRAAT
Auto rijdt man aan
Een 21-jarige man uit Landsmeer deed zaterdagochtend aangifte van mishandeling nadat hij in de nacht daarvoor rond 02.00 uur werd aangereden door een man en vrouw in een auto. Dit gebeurde in de Dorpsstraat ter hoogte van nr 40. De politie is op zoek naar getuigen.
De man liep na cafébezoek aangeschoten naar huis en kreeg onderweg een woordenwisseling met een jongeman en vrouw die bij café De Driesprong vandaan kwamen. De vrouw gaf hem met vlakke hand een klap in het gezicht, waarna de 21-jarige Landsmeerder scheldend doorliep.
Het stel reed korte tijd later in een auto (een donkerblauw VW Golf, oud model) in zijn richting. Op het moment dat ze hem passeerden, reed de auto in een plotselinge beweging de stoep op en raakte de Landsmeerder, die achterover sloeg en even buiten bewustzijn raakte.
Twee oudere mensen (die onbekend zijn gebleven) zagen het allemaal gebeuren vanuit een witte bestelauto, lijkend op een Opel Combo. De 21-jarige Landsmeerder kwam weer bij toen zij - over hem heen gebogen - hem na de aanrijding aanspraken.
In café De Driesprong werd het slachtoffer geholpen en opgevangen, en men is met hem naar het BovenIJ-ziekenhuis gegaan voor behandeling (gehele lichaam beurs, schaafwonden aan handen en elders, pijnlijk been).
We vragen getuigen zich te melden via 0900-8844, vragen naar wijkteam Landsmeer. We zijn met name op zoek naar de man en vrouw van de witte bestelauto.

14:51 29-MRT-03
loc.: ZAANDAM, ROZENGRACHT
Handgemeen na beschadiging auto
Een 24-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Zaandam werden aangehouden na een conflict met enkele marktkooplui. Het conflict ontstond doordat een 11-jarig jongetje al fietsend de auto van de marktkraamhouders uit Vinkeveen beschadigde en doorreed. De 33-jarige eigenaresse van de auto greep na een korte achtervolging het jongetje in zijn kraag, zei hem dat hij zijn ouders moest halen en dat hij daarna zijn fiets zou terugkrijgen.
Toen de moeder en oom van het jongetje de fiets kwamen halen (waarschijnlijk niet helemaal op de hoogte van het juiste verhaal) ontstond er een handgemeen, waarbij de 33-jarige marktkoopvrouw en haar schoonmoeder licht gewond raakten.

***

15:57 29-MRT-03
loc.: EDAM, SINGELWEG / EGBERT SNIJDERPLEIN
Motoragent gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Singelweg is zaterdagmiddag een 43-jarige motoragent van Politie Zaanstreek-Waterland gewond geraakt. Dit gebeurde tijdens de dienst. De politieman moest plotseling afremmen voor een 26-jarige automobiliste uit Volendam die hem geen voorrang verleende. Hij werd met een dubbele beenbreuk naar het AMC gebracht.
De motoragent reed in westelijke richting over de Singelweg, in het voorsorteervak naar links richting de N247. Naast hem reed een Connexxion-bus in dezelfde richting, in het voorsorteervak voor rechtdoor en rechtsaf. De Volendamse stond met haar auto stil voor de haaientanden op het E. Snijderplein. Toen zij zag dat de bus rechtsaf sloeg, trok zij met haar auto op.
De motoragent zag opeens, voor de bus langs, de auto oprijden en remde. Door deze plotselinge manoeuvre ging hij met zijn motor onderuit en kwam ten val. De motorfiets gleed tegen de auto van de Volendamse. De politieman brak kuit- en scheenbeen van zijn linkerbeen.
De politie zoekt getuigen. Mensen die dit ongeval hebben zien gebeuren, worden verzocht te bellen met 0900-8844, Politie Zaanstreek-Waterland, Wijkteam Edam-Volendam.

***

01:18 30-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK
Twee gewonden bij frontale botsing
Bij een verkeersongeval op de N246 zijn 2 automobilisten gewond geraakt. Door een verkeerd ingeschatte inhaalmanoeuvre botste een automobilist frontaal op een tegenligger. Beiden zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.
Een 30-jarige man uit Assendelft reed over de N246 richting Assendelft. Wilde de auto voor hem, bestuurd door een 38-jarige man uit Assendelft, inhalen. Hij zag een tegenligger wilde weer terug naar de rechterrijstrook, maar raakte de achterkant van de auto voor hem. Daardoor kwam hij weer op de andere weghelft terecht en kwam frontaal in botsing met de auto van een 30-jarige man uit Beverwijk. De 30-jarige Assendelfter raakte bekneld in zijn auto, werd er door omstanders uitgehaald. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het Vu-ziekenhuis gebracht. De man uit Beverwijk is met onbekend letsel per ambulance naar Beverwijk gebracht.
De Provincialeweg N246 werd tijdelijk afgesloten; het verkeer werd omgeleid via een ventweg. Alle drie voertuigen werden door bergingsbedrijf Hoogwout afgevoerd. De Provincie kwam ter plaatse om de weg schoon te maken.

***

17:34 29-MRT-03
loc.: ZAANDAM, TH A VAN LOOSBROEKWEG
Dubbelop in overtreding
Een 42-jarige man uit Krommenie werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek bovendien zonder rijbewijs te rijden, omdat dat al eerder ingevorderd was.
Voorbijgangers wezen surveillerende politieagenten op een even daarvoor over de weg slingerende auto die in de richting van het Prins Bernardplein reed. De agenten gaven de bestuurder even later een stopteken en lieten hem blazen, waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Ademanalyse wees uit: 685 ug/l ( ruim 1,5 prom).
Vanaf 570 ug/l (1,3 prom) wordt normaal gesproken het rijbewijs ingevorderd, maar dat kon in dit geval niet omdat dat al in een eerder stadium was gebeurd. Verdachte verklaarde dat hij het eind april terug zou krijgen. Over deze kwestie zal dus overleg plaatsvinden met Justitie in Haarlem.

***

03:56 30-MRT-03
Horecadienst Volendam
Met 8 politiemensen werd in Volendam de horecadienst gedraaid. Afgezien van enkele kleine vechtpartijtjes was het een rustige nacht. Geen bijzonderheden.

05:50 30-MRT-03
Horecadienst Zaandam
Ook een rustige nacht in Zaandam, hoewel er veel publiek op de been was.

06:56 30-MRT-03
Horecadienst Purmerend
Ook hier geen bijzonderheden.

***

06:00 30-MRT-03
loc.: ZAANDAM, HEMKADE
Aangehouden wegens bezit XTC en coke
Een 21-jarige man uit Oostzaan werd in het toilet van een uitgaansgelegenheid aangehouden voor het in bezit hebben van 23 pillen XTC en een wikkel coke. Hij werd na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie ingesloten op het politiebureau aan het Guishof. Eind van de ochtend werd de verdachte in vrijheid gesteld. Vervolg bij justitie.

***

12:36 30-MRT-03
loc.: LANDSMEER, GIESSENBURG
Jeugd duwt auto te water
De meldkamer van politie kreeg een telefoontje dat 'de jeugd' had geprobeerd een auto in het water te duwen, en dat die auto nu half in het water aan het Giessenburg hing. Politieagenten zochten contact met familie van de eigenaar, die aangaf dat de auto al slooprijp was en zou afgevoerd worden. De auto is afgevoerd door bergingsbedrijf Hoogwout. Politiewijkteam Landsmeer zal proberen de namen van de mogelijke daders te achterhalen en deze kinderen aan te spreken op hun daden.


---- --