Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (30/3)

Tilburg, 30 maart 2003

Rijden onder invloed
TILBURG: In de nacht van 28 maart op 29 maart hield de politie omstreeks 03.15 uur een 48 jarige inwoner van Tilburg aan op de Kwaadeindstraat voor het rijden onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 495 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Arrestatie vanwege bezit verdovende middelen TILBURG: In de nacht van 28 maart op 29 maart omstreeks 04.00 uur hoorden surveillerende agenten dat voor een horecagelegenheid op de Heuvel een man aanwezig was die in verdovende middelen zou handelen. Zij hielden de man, een 33-jarige inwoner van Oisterwijk, kort daarna aan omdat hij drie zakjes wit poeder bij zich had. Het bleek om cocaïne te gaan. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld en kreeg een dagvaarding uitgereikt. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Winkeldief opgepakt
TILBURG: Op 28 maart hield de politie rond het middaguur op de Broekhovenseweg in een winkel een 23-jarige vrouw uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. Ze had kledingstukken uit de winkel weggenomen en deze in haar tas gestopt. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Winkeldiefstal
TILBURG: Op 28 maart omstreeks 18.00 uur hield de politie op de Ringbaan Zuid in een winkel een 31-jarige inwoner van Rotterdam aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had rekjes meegenomen die niet voor de verkoop waren. Hij wilde deze rekjes gebruiken voor de barbecue. De man kreeg een boete van 120 euro.

Jeugd opgepakt
TILBURG: Op vrijdagavond 28 maart pakte de politie in de Daniel Joseph Jittastraat drie jongeren in de leeftijd van 16 18 jaar op. Ze zijn alledrie woonachtig in Tilburg. De jongeren hadden een ruit van een school aan de Wildstraat vernield. Een getuige gaf een goed signalement door aan de politie, waardoor ze later konden worden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Openstaande boete
GOIRLE: Op 28 maart omstreeks 22.45 uur ontving de politie de melding dat er op de Goirlesedijk geschoten zou worden. Toen agenten in de buurt een onderzoek in stelden, zagen ze een auto rijden met een Belgisch kenteken. De auto werd onderzocht, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel had de bestuurder nog een openstaande geldboete. Omdat hij die niet kon betalen, is als dwangmiddel zijn auto in beslag genomen. Als de man komt betalen krijgt hij zijn auto terug.

Te veel gedronken
TILBURG: In de nacht van 29 maart op 30 maart omstreeks 01.15 uur hield de politie op de Ringbaan Zuid een 39-jarige inwoner van Tilburg aan omdat hij teveel gedronken had. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1070 ug/l. Bij controle bleek dat zijn personenauto technisch niet in orde was. Ook bleek dat de bestuurder reed, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 14 uur en een dagvaarding uitgereikt.

Wildplassen
TILBURG: Op 30 maart omstreeks 05.10 uur hield de politie op de Heuvelring een 34-jarige man uit Oisterwijk aan. De man was tegen het hekwerk van de Heuvelsekerk aan het urineren. Toen agenten hem daarover aanspraken, bood hij zijn excuses aan. Toen hem verteld werd dat hij toch een bekeuring zou krijgen, wilde hij zijn naam niet opgeven en liep hard weg. De man is onder licht verzet aangehouden.

Dronken man op het dak
TILBURG: Op zaterdag 29 maart kreeg de politie omstreeks 18.45 uur de melding dat op de Ringbaan Noord een man op het dak van een woonhuis zou zitten die er niet meer af kon. Met behulp van de brandweer is de man van het dak gehaald. De man bleek gedronken te hebben en is op het politiebureau ingesloten.

Winkeldief
TILBURG: Op zaterdagavond 29 maart hield de politie een 31-jarige inwoner van Tilburg aan. De man wordt verdacht van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat. De man pleegde eerder deze week ook al een diefstal in de winkel. Dit keer bestond de buit uit douche-artikelen.

Bron: Connie Polak