Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/3)

Oosterhout, 30 maart 2003

Minderjarige jongens opgepakt voor tasjesdiefstal WERKENDAM: Op 28 maart hield de politie omstreeks 21.00 uur twee minderjarige jongens uit Werkendam aan. Zij worden verdacht van een tasjesroof op vrijdagavond 14 maart. Toen is een 70-jarige vrouw uit Werkendam beroofd van haar tas die in haar fietsmand zat. De buit bestond naast boodschappen uit haar portemonnee met daarin 150 euro. De jongens zijn na verhoor naar huis gestuurd en krijgen een bekeuring.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding NIEUWENDIJK: De politie hield zaterdagavond omstreeks 19.15 uur een 21-jarige inwoner van Nieuwendijk aan. De man veroorzaakte met zijn auto een aanrijding op de Rijksweg te Nieuwendijk bij het verlaten van een uitrit van het plaatselijke voetbalterrein. Hij verleende geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Nieuwendijk, die in de richting van de A-27 reed. Een 19-jarige fietser uit Nieuwendijk die eveneens bij de aanrijding betrokken raakte, kwam met schrik vrij. Beide bestuurders dienden voor hun verwondingen (aard onbekend) behandeld te worden in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De verdachte bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Beide autos liepen ernstige schade op en werden weg getakeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt woninginbreker op RIJEN: Op vrijdag 28 maart omstreeks 06.00 uur pakte de politie op de Vijf Eikenweg in Oosterhout een 17-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats op. De man wordt verdacht van enkele woninginbraken die onlangs in Rijen zijn gepleegd. Inmiddels heeft hij enkele woninginbraken bekend. Verder vond de politie een aantal goederen bij hem terug die van diefstal uit woningen in Rijen afkomstig bleken te zijn. Het onderzoek loopt nog. Voorlopig blijft hij dus nog ingesloten.

Twee mannen aangehouden voor diefstal van meubels en geld RIJEN: De politie hield vrijdag 28 maart omstreeks 21.00 uur een 19-jarige inwoner van Rijen en een 21-jarige inwoner van Oosterhout aan. Zij worden verdacht van verduistering van 2.000 euro en diefstal van meubels met een waarde van ongeveer 10.000 euro. Een van de verdachten werkte in een meubelzaak in Rijen waar hij kans zag diverse bankstellen te stelen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Diefstal bestelbus bij inbraak in bedrijf aan Dorpenbaan RIJEN: Zaterdagmorgen 29 maart ontdekte de eigenaar van een bedrijf aan de Dorpenbaan dat onbekenden zijn bestelbus met daarin gereedschap hadden weggenomen. De daders braken een deur aan de achterzijde van het pand open. Binnen wisten zij een roldeur te openen om de auto naar buiten te kunnen rijden. Ook bleken er enkele computers weggenomen te zijn.

Woninginbraak
WAALWIJK: Vrijdagavond 28 maart omstreeks 20.45 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Kasteellaan bij thuiskomst, dat er was ingebroken. De dader(s) forceerden een raam en namen vervolgens een DVD-speler en geld weg uit de woning.

Diefstal uit woning
WAALWIJK: Tijdens de afwezigheid van de bewoner van een woning aan de Burgemeester Smeelelaan werd vrijdag 28 maart tussen 12.45 uur en 15.30 uur ingebroken. De dader(s) forceerden een raam. De buit bestaat uit een DVD-speler, een telefoon en een fiets.

Onbekenden richten schade aan en nemen velgen mee WAALWIJK: Bij een autobedrijf aan de van Andelstraat werden in de nacht van vrijdag 28 maart op zaterdag 29 maart vernielingen aangericht aan auto`s. De daders stalen velgen en probeerden een wiel uit een auto mee te nemen door deze auto open te breken. Men kwam binnen via een hek aan de achterzijde.

Onder invloed op bromfiets WAALWIJK: In de nacht van 29 op 30 maart betrapte de politie omstreeks 03.30 uur een 42-jarige bromfietser uit Dussen op het besturen van een bromfiets terwijl hij teveel gedronken had. Dit vond plaats op de Stationsstraat. De bromfietser was eerder op de avond al gewaarschuwd om niet te gaan rijden met zijn bromfiets, omdat hij toen al teveel gedronken had. Bij de blaastest blies hij 880 ug/l. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

Diefstal uit woning
OOSTEIND: Op donderdagmiddag 27 maart vond een insluiping plaats in een woning aan Ter Horst. De bewoonster hoorde vanuit haar badkamer stemmen in de woning. Ze liep hierop de kamer in en zag bij de voordeur twee mannen staan. De mannen zijn vermoedelijk binnen gekomen via een niet afgesloten achterdeur. Zij heeft de mannen weggestuurd. De volgende avond ontdekte zij dat er vanaf haar nachtkastje sieraden waren ontvreemd.

Bron: Connie Polak