Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 30-03-2003
Berichten van zondag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Valse naam
ASSEN - Tijdens een verkeerscontrole in de nacht van zaterdag op zondag op Peelo in Assen, gaf een 24 jr. automobilist uit Groningen aan de politie een valse naam op. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij liep tegen de lamp omdat bij de (standaard) controle van de door de man opgegeven naam naar voren kwam dat er op deze naam nog een te innen geldboete openstond. De man werd aangehouden waarna bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Achteruit tegen fietster
DIEVERBRUG - Een 88 jr. vrouw uit Diever raakte zaterdagmiddag licht gewond bij een aanrijding op het fietspad langs de N371 bij Dieverbrug. Een 33 jr. man uit die plaats reed met zijn auto achterwaarts vanaf de oprit bij zijn woning het fietspad op. Hij zag de vrouw op haar fiets niet naderen en een aanrijding volgde. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Alcohol in het verkeer
WIJSTER - Op de Beilerweg in Wijster botste zondagmorgen tegen 06.30 uur een 52 jr. automobilist uit Beilen tegen een brughek. De man reed richting Beilen en kwam vlak voor de brug met de rechterwielen in de berm. Hij kon de auto niet zo snel weer op de weg krijgen en botste op het brughek. De auto raakte zwaar beschadigd. De man bleef ongedeerd. Omdat hij gedronken had nam de politie een blaastest. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille.

KLAZIENAVEEN - Op de Brugstraat in Klazienaveen hield de politie zaterdagavond een 36 jr. automobilist uit die plaats aan. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,25 promille.

EMMEN - Een 55 jr. automobilist uit Emmen reed in de nacht van zaterdag op zondag met een alcoholgehalte van ongeveer 1,1, promille in zijn auto over de Boslaan in zijn woonplaats. Hij werd aangehouden en kreeg een dagvaarding in het kader van snelrecht. Een 22 jr. automobilist uit deze plaats is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Zondagmorgen tegen 09.00 uur werd hij op de Meerdijk in deze plaats aangehouden. Hij reed daar in zijn auto met, zoals later uit de ademanalyse bleek, een alcoholgehalte van ongeveer 1,8 promille. Deze weggebruiker is sinds 20 december vorig jaar in het bezit van een rijbewijs en inmiddels voor de tweede keer gepakt voor het rijden onder invloed.

ASSEN - Bij alcoholcontroles in Assen moesten in de nacht van zaterdag op zondag 175 bestuurders een blaastest afleggen. Op de Balkenweg werden twee automobilisten aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. Bij een 23 jr. inwoner van Assen werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,8 promille. Bij een 24 jr. inwoner van Hooghalen een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille.

Gestolen auto teruggevonden
ASSEN - De auto die vrijdagavond is gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Sleutelbloemstraat in Assen is gevonden. De auto is zaterdag aangetroffen langs een fietspad aan de Schieven in Assen. De auto zat vast in de berm.

Autoinbraken
RODEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Roden ingebroken in zeven auto`s. Deze stonden geparkeerd aan de Dorth (2 stuks), de Entinge (2 stuks), Den Dam (2 stuks) en aan de Hofwijck.

PATERSWOLDE - Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag is in Paterswolde ingebroken in drie auto`s. Deze stonden geparkeerd aan de Geyssendorfferweg, de Leeuwerikweg en de Nieuwe Akkers.

MEPPEL - In Meppel is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in vijf auto`s. Deze stonden geparkeerd aan de Rozenstraat, Kratonstraat, Paradijsweg, Emmastraat en Van Ewijcksingel.

Inbraken
RODEN - Uit een bedrijf aan het Oosteinde in Roden zijn zaterdagavond een aantal computers gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. De inbrekers moesten echter hals over kop vluchten omdat het alarm was afgegaan en een werknemer kwam controleren wat er aan de hand was. In de buurt is een klein model rode auto gezien.

Zakkenrollers
HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag waren net als in Assen ook in het centrum van Hoogeveen zakkenrollers actief. In deze plaats deden drie vrouwen aangifte van het stelen van een portemonnee.

Getuige houdt vernieler aan
ASSEN - Een bewoner van de Oranjestraat in Assen hield in de nacht van zaterdag op zondag een 16 jr. plaatsgenoot aan. De getuige zag dat een groepje jongens langs geparkeerde auto`s liep. Toen hij een jongen hoorde zeggen dat hij een antenne van een auto had vernield, bedacht de man zich niet en hield hij de jongen aan. De gewaarschuwde politie stelde vast dat er inderdaad een autoantenne was vernield. De jongen werd na verhoor in vrijheid gesteld. Via bureau HALT zal hij een alternatieve straf krijgen opgelegd en de schade moeten vergoeden.

Poging diefstal plaatsnaambord
ROLDE - Op de Esstraat in Rolde hield de politie zondagmorgen een 18 jr. jongen uit die plaats aan. Na een melding over vernielingen trof de politie de jongen aan terwijl hij boven in een straatnaambord hing. Hij had een ring/steeksleutel bij zich en bekende het bord te hebben willen stelen. Met een proces-verbaal voor poging diefstal is hij weer in vrijheid gesteld.

Brand in leegstaande winkel
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een leegstaand winkelpand aan de Gedempte Singel in Assen. Een getuige meldde dat er mogelijk iets in het pand brandde. Dit bleek te kloppen. Toen de brandweer een rolluik opende sloegen de vlammen naar buiten. De brandweer had de brand snel onder controle en voorkwam daarmee dat de brand kon overslaan naar andere gebouwen. Uit voorzorg verzocht de politie omwonenden hun woning te verlaten. De schade is aanzienlijk. Voor zover bekend zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De gemeente heeft het pand aan de voorzijde met hekken afgezet. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Vissen zonder vergunning
ASSEN - De politie heeft zaterdagmiddag twee 20 jr. inwoners van Assen bekeurd die zonder vergunning aan het vissen waren in een vijver in het Pittelosepark. Omdat ze daar met een auto naar toe waren gereden kreeg de eigenaar ook nog een boete voor parkeren in het park.

Agenten beledigd
HOOGEVEEN - Op de Schoolstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22 jr. jongeman uit deze plaats aan. Hij beledigde twee agenten door ze uit te schelden voor `teringlijder en hoerenjong`. De agenten hadden kort daarvoor een vriend van hem een flesje bier afgepakt omdat hij daarmee op de openbare weg stond. De plaatselijke verordening verbiedt dit. Men was het daar niet mee eens en na een discussie werd de agenten uitgescholden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Onderweg probeerde hij nog een ruit van een politieauto kapot te trappen. Na verhoord te zijn is hij zondagmorgen in vrijheid gesteld.

Motorrijder ernstig gewond
ORANJE - Een 54 jr. motorrijder uit Hijken raakte zondagmiddag ernstig gewond bij een frontale aanrijding op de weg Oranje in Oranje. Hij kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto die afsloeg bij een woning. De 21 jr. bestuurder uit Oranje verklaarde dat hij de motorrijder niet heeft zien naderen. De ernstig aan het hoofd gewonde motorrijder is met een traumahelikopter overgebracht naar het AZ Groningen.

Helmen voorkomen erger
GIETERVEEN - Zondagmorgen raakten twee fietsers van 43 en 46 jr. uit Delfzijl gewond bij een valpartij op het fietspad langs De Hilte in Gieterveen. De mannen maakten deel uit van een groep (race)fietsers van een toerfietsclub uit Delfzijl. Door een bierblikje op het fietspad kwam de 46 jr. man te vallen. De achter hem rijdende 43 jr. viel over hem heen. Met o.a. verwondingen aan het hoofd werden ze voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Beide droegen een fietshelm en gelet op de beschadigingen van deze beschermmiddelen is daardoor ernstiger letsel voorkomen.