Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 30-03-2003 Persberichten District De Leijgraaf

WIELRENNER ERNSTIG GEWOND NA VAL, Veghel

Zaterdagmiddag is een 23-jarige wielrenner uit Veghel op de Veerdonkstraat in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt door een val met zijn fiets. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het voorwiel van de fiets vermoedelijk uit de voorvork is gelopen, waardoor de man ten val kwam. Hij liep ernstige verwondingen aan zijn hoofd op. Een traumahelikopter is terplaatse geweest om hulp te verlenen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

RIJBEWIJZEN EN MOTOR INGENOMEN BIJ SNELHEIDSCONTROLE, Odiliapeel

Zaterdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Peelweg in Odiliapeel drie rijbewijzen ingevorderd en één motorfiets inbeslaggenomen i.v.m. grove snelheidsovertredingen. Een 25-jarige motorrijder uit Berlicum moest zijn rijbewijs en motor inleveren omdat hij 182 km/h reed waar hij slechts 80 km/h mocht rijden. Van een 29-jarige automobilist uit Deurne werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij 150 km/h reed. Hetzelfde `lot`onderging een 41-jarige automobilist uit Langenboom. Hij reed 135 km/h.

WIELRENNER GEBROKEN SLEUTELBEEN NA AFBREKEN STUUR, Reek

Zondagmorgen is een inwoner uit Schijndel (leeftijd niet bekend) op de Rijksweg N324 in Reek, na het afbreken van het stuur van zijn wielrenfiets ten val gekomen. Hij is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Bernhove ziekenhuis.