Politie Zeeland



Aanvulling persbericht Z-2098-2003-03-30

In het bericht staat dat van de 27-jarige man een bloedproef werd afgenomen. Zijn leeftijd is echter 34 jaar i.p.v. 27 jaar. Excuses hiervoor.



W-2102-2003 SCHOP TEGEN BEEN


Een 20-jarige Middelburger is in de nacht van zaterdag/zondag op de Markt in zijn woonplaats door een onbekende man tegen zijn been geschopt.
De jongen stond rond 03.00 uur met een meisje te praten. Toen een groepje van een 4-tal personen langsliep, maakte één van hen een opmerking over het meisje. Toen de Middelburger hem vroeg zijn excuses aan te bieden, kreeg hij als antwoord een trap tegen zijn been.


W-2103-2003 KOPSTOOT

Een 21-jarige Middelburger is zondag rond 02.30 uur op de Dam in zijn woonplaats mishandeld door een Vlissinger.
Hij kreeg tijdens een ruzie een kopstoot en een paar klappen in zijn gezicht. Hij liep hierbij een gebroken neus op alsmede een afgebroken voortand. Zijn 24-jarige vriendin kreeg ook een klap in het gezicht van de Vlissinger (leeftijd niet bekend). Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar. De oorzaak van de ruzie vond plaats in de relatiesfeer.


O-2104-2003 MOTORRIJDER MOET MOTOR INLEVEREN

Van een 34-jarige motorrijder uit de gemeente Middelharnis is zondagmiddag de motor in beslaggenomen wegens te hard rijden.
De man reed op zijn motor met een snelheid van 160 km (geschatte snelheid) over de Poortvlietsedijk terwijl ter plaatse 80 km is toegestaan.
Naar aanleiding van meerdere klachten over het racegedrag van motorrijders op het eiland Tholen werd zondagmiddag gesurveilleerd met politiemotoren. Tussen Poortvliet en Scherpenisse kwam de 34-jarige motorrijder de agenten met hoge snelheid tegemoet. In de stad Tholen kon hij worden aangehouden. In overleg met officier van justitie werd ter plaatse zijn rijbewijs ingenomen en zijn 1-dag oude motor in beslaggenomen.


O-2105-2003-03-30

In de nacht van zaterdag/zondag is ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Kreekestraat te Rilland.
Uit de auto werden geen goederen weggenomen daar de daders werden gestoord door een buurtbewoner die wakker werd van de inbraak waarop zij op de vlucht gingen. Braakschade bedraagt een paar honderd euro.