---

---

Gouden weekeinde voor topsporters

31-03-2003

De Defensie Topsporters Mark Huizinga, Dennis Bekkers en Dennis Mollet hebben dit weekeinde gouden medailles gewonnen bij toernooien in binnen- en buitenland. Daarnaast haalde Dennis Meijer nog een bronzen medaille. Judoka's Huizinga en Meijer kwamen in actie in Tallinn, de hoofdstad van Estland, bij een internationaal A-judo toernooi, Bekkers en Mollet bij het Open Nederlands kampioenschap taekwondo in Eindhoven.

Mark Huizinga kwam in Tallinn uit in de klasse tot 90 kilo. Na winstpartijen tegen de Oostenrijker Lutz, de Portugees Morais en de Tsjech Hruby, kwam hij in de finale ten slotte uit tegen de Witrus Koekarenka, die hij met een ippon terugwees. In Tallinn was Dennis Meijer achtereenvolgens te sterk voor de Azerbeidjaan Arzoemanov, de Est Manzolo en Sleeck uit België. In de kwartfinale moest hij echter zijn meerdere erkennen in de Let Zeljonis. In de strijd om de bronzen plak bleek de Nederlandse marine-officer echter te sterk voor Galstian uit Armenië, zodat hij op de derde plaats belandde.

Bij de Open Nederlandse kampioenschappen taekwondo in Eindhoven stond luchtmachter Dennis Bekkers in de klasse tot 67 kilo na vijf winstpartijen in de finale tegenover de Australiër Carlo Massimo. De Nederlander won met 10-7 en eiste daarmee goud voor zich op. Zondag deed Bekkers landmachtcollega Dennis Mollet het nog eens dunnetjes over. In de klasse tot 62 kilo kwam hij uiteindlijk in de finale uit tegen de Griek Ioannis Mamekas. Ook hier betekende een Nederlandse overwinning met 10-7 een gouden medaille.