Ingezonden persbericht


Endemol's producties verlopen soepel dankzij FileMaker Endemol Nederland sluit licentie af voor gebruik van FileMaker Pro 6

Utrecht, 31 maart 2003 -- Endemol Nederland gaat over op de nieuwste FileMaker Pro 6-software voor de complete planning en uitvoering van Endemol-producties. Endemol is ontwikkelaar en producent van creatief en marktgestuurd amusement in Nederland.

De nieuwe FileMaker Pro 6 biedt gemakkelijke opmaakprofielen en middelen om informatie te verzamelen, te beheren en te delen. De mogelijkheid om grote aantallen beelden van een folder in een database te importeren en de geïntegreerde XML (eXtensible Markup Language) import- en exportmodule waren volgens Pieter Dingjan, IT-projectmanager bij Endemol Nederland, de belangrijkste redenen om over te gaan op deze nieuwe versie.

FileMaker-toepassing bij Endemol
De complete planning en uitvoering van Endemol's producties wordt voortaan in FileMaker Pro 6 afgehandeld. De belangrijkste Endemol-toepassing, het Operationeel Productie Systeem (OPS), bestaat uit ongeveer zeventig onderling aan elkaar gekoppelde databases waarin alle voorkomende processen zijn opgenomen. OPS bestaat uit een productie-module, een financiële module en een personeelsadministratiesysteem. Het productiegedeelte omvat alle activiteiten van de productie en informatie over uiteenlopende productie-onderdelen.

Door het OPS-systeem wordt automatisch een order gegenereerd bij de financiële module wanneer een medewerker een actie invoert. Door de koppeling met het financiële systeem wordt de opdracht ingeboekt en naar de verantwoordelijke medewerker gestuurd. De factuur wordt vervolgens bij binnenkomst aan de (goedgekeurde) order gekoppeld waarna de manager een fiat dient te geven. Dit systeem maakt een efficiënt en snel betalingsverkeer mogelijk, en biedt ook direct inzage in de budgetten en financiële stromen.

Het OPS-systeem is ook gekoppeld aan het Personeels Informatie Systeem. Naast de adresgegevens, de c.v.'s en de contracten van de medewerkers zijn in dit systeem ook de bevoegdheden van de medewerkers vastgelegd. Dit geldt voor zowel de toegang tot managementinformatie als voor de goedkeuring van opdrachten of facturen.

"FileMaker biedt gebruiksgemak, zowel op ontwikkelings- als op eindgebruikersniveau. Hierdoor kunnen we in ons eigen tempo en volgens onze persoonlijke ideeën een goed systeem realiseren", aldus Pieter Dingjan.

FileMaker Box Set
De licentiestructuur van FileMaker, genaamd de FileMaker Box Set, biedt Endemol grote beheervoordelen aangezien met een licentie iedere combinatie van FileMaker Pro 6, FileMaker Server 5.5 en FileMaker Pro 6 Unlimited mogelijk is. Alle medewerkers van Endemol zullen met FileMaker Pro 6 kunnen werken. De FileMaker Box Set biedt een abonnement voor een jaar, inclusief nieuwe producten en verbeteringen van de FileMaker Pro 6, Filemaker Pro 6 Unlimited en FileMaker Server 5.5.. De eenvoudige licentie-overeenkomst verlaagt de administratiekosten en de bijbehorende kosten worden vast in plaats van variabel, wat het begroten van jaarlijks terugkerende uitgaven vergemakkelijkt.

Endemol Nederland
Endemol Nederland bv is een dochtermaatschappij van Endemol en is in 1994 voortgekomen uit een integratie tussen Joop van den Ende TV Producties en John de Mol Produkties. Endemol Nederland is de belangrijkste ontwikkelaar en producent van creatief en marktgestuurd amusement in Nederland, gericht op televisie en op inhoud voor interactieve netwerken. Het hoofdkantoor van Endemol bevindt zich in Nederland en de dochtermaatschappijen en joint ventures zijn gesitueerd in twintig landen, waaronder landen in Europa, Australië Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl. Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65