Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Een onverlaat heeft zondagmiddag op de rijbaan van de Jonkerstraat de olie van zijn auto ververst. Er bleef een hele plas op de rijbaan achter en dit wordt door de gemeente gereinigd. Mogelijk kunnen getuigen de politie op het spoor van betrokkene zetten. Er bleven oliefilters voor een Peugeot achter.

Rond 17.00 uur werd een brand gemeld in een in aanbouw zijnde parkeergarage op de hoek Kanaal Zuid/ Ovenbouwershoek. De brandweer moest met perslucht naar binnen en bluste het vuur, dat in een partij isolatierollen had gewoed. Op aanwijzing van getuigen kon de politie verderop in de wijk 2 jongens van 14 aanhouden. Zij bekenden hun daad en kregen ook nog een bekeuring van de NS omdat zij over de rails hadden gelopen. Het tweetal wordt aangemeld voor LINK.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast bij een horecazaak aan het Korianderplein. Toen de agenten daar arriveerden was er een grote oploop voor het pand en dreigde er een vechtpartij. Plotseling zagen zij, dat een 37-jarige Apeldoorner een 26-jarige plaatsgenoot tegen de vlakte sloeg en op hem begon in te trappen. Hij werd direct door omstanders weggetrokken en kon vervolgens worden aangehouden. Gezien de broeierige sfeer waren meerdere politie-eenheden naar het plein gekomen, maar zij behoefden niet op te treden. De politie stelt een onderzoek in.

Het benzinestation (Brand Oil) aan de Arnhemseweg is even na 20.30 uur door twee jongemannen overvallen. Het tweetal droeg een bivakmuts en bedreigde het personeelslid met een mes. Na een greep in de kassa ging men er lopend vandoor. Twee passerende automobilisten zagen de overval gebeuren en waarschuwden via hun mobieltje de politie en gingen achter de overvallers aan. Deze vluchtten via de Mozartlaan naar de Schubertlaan en splitsten zich hier. Een getuige die e e n van de overvallers bleef volgen raakte hem op een achterpad aan de Johan Wagenaarlaan kwijt.

Tijdens afwezigheid van de bewoners werd ingebroken in een woning aan het Gaasterland. Men sloeg de ruit van de keukendeur in en kon vervolgens met de sleutel die aan de binnenkant van de deur zat de deur ontgrendelen. Uit de woning zijn diverse elektronische apparaten, dvd's en enkele honderden cd's en videobanden ontvreemd. De inbrekers moeten een auto hebben gehad.

Agenten die omstreeks 00.55 uur die met hun auto langs de Oude Beekbergerweg stil stonden zagen dat de bestuurder van een bestelauto op zo'n honderd meter achter de politieauto stopte. Achteruit reed en een zijstraat inreed. Dit gedrag mag op z'n minst opmerkelijk worden gevonden en de agenten stelden een onderzoek in. Zij lieten de bestuurder op de Flamingoweg stoppen en roken direct de vermoedelijke aanleiding voor het verkeersgedrag van de 64-jarige Apeldoornse bestuurder. Hij had een glaasje op en aan het politiebureau blies hij 1.2 promille. Pv wordt opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 5 uur.

einde berichten

Anton de Ronde 055 -5482050