Korps: Friesland, plaats: Fryslân 31-03-2003
Politieberichten van 30/03 13.00 uur 31/03 07.00 uur

Leeuwarden: diefstal met bedreiging, 2 man aangehouden Maandagochtend omstreeks 02.30 uur zijn twee mannen van 23 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal met bedreiging. Kort daarvoor hadden ze getankt bij een benzinestation aan de Aldlansdyk. Ook hadden ze goederen uit de tankshop gepakt. Toen ze wilde vertrekken werden ze aangesproken door een medewerker, omdat ze nog niet betaald hadden. Hierop dreigde één van de twee verdachten een breekijzer en voegde nog enkele verbale bedreigingen toe. Daarna verlieten ze de shop. Na een zoekactie werden de mannen aangetroffen op de Neptunesweg. De zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De medewerker van het tankstation, een 22-jarige man uit Leeuwarden, deed aangifte.

Wolvega: aanhouding na bedreiging en mishandeling Maandag omstreeks 00.20 uur is een 37-jarige man uit Wolvega in zijn woning aangehouden nadat hij meerdere mensen had bedreigd en mishandeld. s Avonds omstreeks 22.30 uur had hij ambulancepersoneel lastig gevallen. Zij waren bij een andere melding (onwel wording) op de Breuningslaan in Wolvega. Later bleek dat hij hen ook had bedreigd. Een 52-jarige man uit Wolvega deed hiervan aangifte. Daarna zou hij een horecabedrijf in het centrum een 34-jarige vrouw uit Wolvega hebben bedreigd en mishandeld. De vrouw moet nog aangifte doen. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Oosterwolde: aanhouding na vernieling autos
Zondagavond omstreeks 22.55 uur is een nog onbekende man aangehouden nadat hij meerdere auto had vernield. Een 24-jarige taxichauffeur had de verdachte kort daarvoor vervoerd van Appelscha naar de Kringgreppelstraat in Oosterwolde. In Appelscha had de verdachte een deuk in de taxi geschopt. Na de rit stapte de verdachte in Oosterwolde uit en schopte de taxichauffeur en liep weg. Daarbij beschadigde hij nog minstens één geparkeerde auto door de spiegel te vernielen. Op aanwijzing van de chauffeur werd de verdachte in de Kringgreppelstraat aangehouden. Daarbij werd hij zo boos op de taxichauffeur dat hij hem wilde aanvliegen. Met behulp van pepperspray werd de verdachte onder controle gebracht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Hij wenste zijn personalia niet op te geven.

Leeuwarden: aanhoudingen na binnendringen woning Zondagavond omstreeks 19.00 uur is een groep personen een woning aan de Landbuurt binnengedrongen. De beide bewoners, een 44-jarige vrouw en een 37-jarige man, werden geslagen. Vanuit de woning werden meerdere goederen weggenomen. Bij de komst van de politie had de groep de woning al verlaten. Tijdens een zoekactie in de omgeving konden 6 personen aangehouden worden. Het betrof twee mannen van 32 en 38 jaar uit Leeuwarden, twee mannen van 40 en 41 jaar uit Breugel en twee vrouwen van 35 en 37 jaar uit Leeuwarden. De 38-jarige Leeuwarder verzette zich zo hevig dat pepperspray gebruikt moest worden om hem onder controle te krijgen. De 32-jarige Leeuwarder wist geboeid en al de politieauto van binnen uit te vernielingen. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar de aanleiding, achtergronden en feitelijke gebeurtenissen wordt vandaag voortgezet.

Drachten: rijden onder invloed
Afgelopen nacht omstreeks 05.00 uur werd op Het Noord de bestuurder van een personenauto, een 32-jarige man uit Harlingen, gecontroleerd. Hij bleek onder invloed. Aan het bureau blies hij 520 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

De Blesse: snelheid
Zondag omstreeks 17.00 uur werd op de Steeenwijkerweg een bestuurder van een motor gecontroleerd. De bestuurder reed met een snelheid van 135 kilometer per uur, alwaar 80 was toegestaan. De bestuurder, een23-jarige inwoner van Wolvega, kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Burgum: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Menno van Coehoornweg. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit de woning werden en computer en zilverwerk weggenomen. De 60-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Dokkum: onder invloed
Zondag omstreeks 13.50 uur werd op de Lauwersseewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Rinsumageest, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 440 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega: inbraak kantine
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een kantine van de skeelerclub aan de Sportlaan. Een ruit in de zijdeur werd vernield. Uit de kantine werd een geluidsversterker weggenomen. Een lid van de vereniging, een 50-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 07.00 en 09.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Robinsonstraat. Door hengelen (voordeur niet op slot) via de brievenbus kwam men de woning binnen. De woning werd doorzocht. Uit de woning werden 3 bankpasjes, een mobiele telefoon, een horloge, sieraden en wat kleingeld weggenomen. de 39-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Lemmer: onder invloed
Maandag omstreeks 01.50 uur werd op de Straatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 680 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Bureau Communicatie 058 880 8272