---
Road Air optimaliseert informatie-uitwisseling met klanten dankzij Axway

---
Logistieke dienstverlener voltooit integratieproject volgens plan
Zaltbommel, 31/03/2003

Road Air, actief op het gebied van logistieke dienstverlening, heeft Axway's EAI (enterprise application integration)-oplossing - XIB - geïmplementeerd. Axway is toonaangevend leverancier van oplossingen op het gebied van EAI (Enterprise Application Integration), B2Bi (Business to Business integration) en systeembeheer.
De eerste fase van de implementatie is eind 2002 voltooid. Road Air maakt deel uit van Transport Management International Holding (TMI) en biedt logistieke totaaloplossingen op het gebied van luchtvracht, zeevracht, Europees wegtransport, opslag en distributie voor uiteenlopende bedrijven.

Road Air heeft met Axway's XIB een strategisch integratieproduct aangeschaft om snel en betrouwbaar informatie met zijn klanten te kunnen uitwisselen. In het beslissingsproces stonden snelheid van aansluiten van klanten, stabiliteit en eenvoudig beheer centraal. Met behulp van XIB heeft Road Air een integratieplatform geïmplementeerd dat gegevensuitwisseling ongeacht het format van de data mogelijk maakt. Deze uitwisseling sluit op een soepele manier aan bij uiteenlopende EDI-standaarden (EDIFACT, Ansi X12, GENCOD, etc.), waardoor Road Air in staat is klanten betrouwbare en snelle logistieke diensten te verlenen.

"Dankzij Axway konden wij onze klanten makkelijk met ons systeem integreren, waardoor nu een consistente gegevensstroom is gewaarborgd en veel voorheen noodzakelijke handmatige fases overbodig zijn geworden. Zo winnen wij enorm aan uitvoeringssnelheid en kwaliteit van onze dienstverlening," zegt B. Den Boer, ICT manager van Road Air. "Bovendien kunnen wij eenvoudig nieuwe klanten aan het integratieplatform toevoegen."
---
END

---
Over Road Air
Road Air biedt logistieke totaaloplossingen op het gebied van luchtvracht, zeevracht, Europees wegtransport, opslag en distributie. Road Air is sinds de oprichting in 1966 een toonaangevende logistieke speler met 15 vestigingen in Nederland en België.
Road Air is een 100% dochter van BV Transport Management International Holding (TMI), wiens activiteiten voornamelijk zijn gericht op logistieke dienstverlening. TMI is een zelfstandig Nederlands bedrijf dat in 2002 met 1.350 medewerkers een omzet van 550 miljoen euro realiseerde. Voor meer informatie ga naar www.roadair.com Road Air, Bas den Boer, ICT Manager, tel. +31 (0)76 504 36 00, e-mail: b.denboer@tmi.nl
Voor journalisten
TMI, Angela Verbrugge, tel. +31 (0)20 316 39 00, e-mail: angela.verbrugge@tmiholding.nl
Over Axway
Axway, 100% dochter van Sopra Group SA, ontwikkelt en verkoopt 'Application Integration'- en 'Systems Management'-suites voor een snelle en efficiënte integratie van heterogene systemen binnen grote ondernemingen. De suites stellen bedrijven in staat meer waarde uit hun bestaande systemen te halen en de basis voor een toekomstige groei te leggen. De koppeling van nieuwe systemen binnen de organisatie en extern naar partners wordt vereenvoudigd.
Axway werd in 2001opgericht door Sopra Group, sinds 1968 actief, en telt momenteel 500 werknemers en meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren, zoals het bankwezen, nutsbedrijven, productie, overheid, telecommunicatie, retail en logistiek. Axway investeert meer dan 20% van haar omzet in R&D van haar producten. Dit samen met een sterk moederbedrijf biedt stabiliteit voor klanten en geeft hen vertrouwen dat zij een oplossing hebben die aan alle huidige en toekomstige behoeften tegemoet komt.
Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0010-125406