Ingezonden persbericht


Imation biedt on line opslagadvies

'Storage Configurator' maakt selectie van opslagtechnologieën eenvoudiger en komt tegemoet aan wensen van gebruikers

Schiphol-Rijk (Nederland), 31 maart 2003 -- Imation biedt een on line opslagadvies aan dat computergebruikers en beheerders snel een aanbeveling geeft voor een opslagoplossing voor hun netwerk. Het opslagadvies, genaamd 'Imation Storage Configurator' is in eerste instantie toegankelijk via Imation's Europese websites van Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland is het, kosteloze, on line advies al een jaar succesvol bezig. Gebruikers of netwerkbeheerders kunnen ook direct contact opnemen met Imation voor een gedetailleerdere analyse, individueel advies of voor een volledig ontwikkeld data back-up concept.

Het on line opslagadvies heeft een apart gedeelte op de Imation-website en kan door alle bezoekers van de Imation-website worden geraadpleegd. De 'Storage Configurator' bestaat uit een interactieve vragenlijst, een database met oplossingen en geroutineerde medewerkers die de individuele uitkomsten evalueren en direct, on line hun aanbevelingen inzake de opslagoplossing geven.

Brian Plummer, directeur van Imation Europa zegt: "Onze 'Storage Configurator' levert direct aanbevelingen inzake de beste opslagoplossing voor gebruikers van diverse netwerkomgevingen. We weten dat veel gebruikers onvoldoende - of soms zelfs geen - back-up maken van hun waardevolle gegevens. De reden is niet altijd onzorgvuldigheid, maar de moeilijkheid om in het diverse aanbod de juiste oplossing te selecteren. De Imation 'Storage Configurator' verhelpt dit probleem en wijst gebruikers in de juiste richting zodat ze de juiste keuze voor hun opslag maken."

Het systeem vraagt eerst informatie over de geïnstalleerde computersystemen en opslagoplossingen. De gebruiker voert dan de opslagvereisten in de interactieve vragenlijst en eventueel andere details zoals gegevens over de netwerkstructuur, capaciteit van de harde schijf, opslagruimte en het doel van de back-up .

De bezoeker van de website dient, onder andere, de volgende gegevens in de 'Storage Configurator' in toe voeren:

- type en grote van het netwerk en de netwerksoftware
- type en aantal van servers en werkstations
- algemene opslagruimte van de harde schijven in het netwerk
- benodigde opslagruimte in de toekomst

- indien van toepassing, gegevens over de huidige back-up oplossing
- huidige back-up strategie

- doel van back-up, bijvoorbeeld kopie of archivering
- migratievereisten van bestaande oplossingen Na analyse van deze gegevens, ontvangt de gebruiker een voorlopige aanbeveling voor een opslagoplossing die past bij de systeemomgeving en individuele vereisten. De evaluatie bevat algemene informatie over de opslagoplossing, evenals over de hardware en media. Inzake de hardware, geeft Imation aanbevelingen over het systeem en oplossingen van haar partners, zoals bijvoorbeeld fabrikanten van drives.

Imation Storage Configurator is on line te zien op www.imation.nl en op de lokale websites van Imation Frankrijk, Imation Italië, Imation Spanje en Imation Verenigd Koninkrijk.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwijderbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische mediatechnologieën te handhaven.

In december 2002 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com
Imation International B.V.
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Certain information contained in this news release which does not relate to historical financial information may be deemed to constitute forward-looking statements within the meaning of the United States' Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such statements are subject to certain risks and uncertainties that could cause the Company's actual results in the future to differ materially from its historical results and those presently anticipated or projected. Additional information regarding these risk factors is set forth in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission and available through www.imation.com.