Persberichten - 31/03/2003

Aanhoudende economische crisis heeft impact op bedrijfsresultaat van Accentis

Merelbeke, 31 maart 2003. De bedrijfsopbrengsten van Accentis bleven nagenoeg op hetzelfde niveau als in 2001. De economische recessie is de oorzaak van een sterk dalende omzet in de divisie projectontwikkeling en een sterke druk op de bruto marge in het algemeen. Hierdoor daalt EBITDA naar 2,6 miljoen euro en belandt het bedrijfsresultaat op min 1,16 miljoen euro.

Het financieel resultaat bevat voor 2 miljoen euro intrest op de converteerbare obligatielening en 2,59 miljoen euro afschrijvingen op de consolidatiegoodwill. Vorig boekjaar besliste de Raad van Bestuur om de goodwill op Immo Desimpel niet af te schrijven zoals voorzien in de waarderingsregels, maar om deze goodwill die specifiek betrekking heeft op immobiliënprojecten af te schrijven over de looptijd van de projecten waarop de goodwill betrekking heeft. Dit boekjaar werd de nog resterende goodwill op éénzelfde wijze afgeschreven. De economische recessie heeft een enorme invloed gehad op immobiliënmarkt die volledig verlamd was tijdens het afgelopen jaar. De personeelslast van Immo Desimpel is vrij beperkt, maar vooral de financiële lasten zorgden voor een negatief netto resultaat van 3 miljoen euro. De Raad van Bestuur opteert, gezien de snelle afschrijving, om geen uitzonderlijke afschrijving op de goodwill van Immo Desimpel te boeken.

Het uitzonderlijk resultaat ten belope van min 5,27 miljoen euro is in hoofdzaak toe te schrijven aan een uitzonderlijke afboeking van goodwill op diverse dochterondernemingen.

Vrijdag jl. heeft de Raad van Bestuur van Accentis beslist om het management volledig te herschikken, met aan het hoofd Hendrik de Jong, gerugsteund door Patrick Janssens als CFO.

Bron: Accentis
Provider: Euronext Brussels