PERSBERICHT - 2003-03-31

www.dakloos.nl: noek een bed, steun een dakloze

Daklozen profiteren van nieuwe hotelsite

Nieuw in Nederland is de website voor hotelboekingen www.dakloos.nl. Via deze website, die volledig door daklozen wordt beheerd, kunnen bezoekers online hotelkamers reserveren. De website is gekoppeld aan de databank en het reserveringssysteem van Bookings.

Van elke boeking via www.dakloos.nl komt drie procent ten goede aan twee stichtingen die zich inzetten voor daklozen: Stichting Z, van de daklozenkkrant Z-magazine, en Stichting Belangenbehartiging Amsterdamse Dak- en Thuislozen (BADT).

Ruim 5.500 hotels
Wie nu een kamer boekt via www.dakloos.nl sponsort daarmee als het ware ook een droog en warm bed voor een dakloze in de nachtopvang. De hotels die via www.dakloos.nl worden aangeboden komen uit de ruim 5.500 kamers tellende database van Bookings.

Er zijn twee organisaties die er zorg voor dragen dat het geld goed terechtkomt; Stichting Z - bekend van o.a. de daklozenkrant - en Stichting BADT - o.a. financier van nachtopvang voor daklozen.

Burgemeester en beschermheer
Beschermheer is voormalig burgemeester Ed van Thijn: "In Amsterdam word je keer op keer geconfronteerd met daklozen, mensen die wonen en slapen op straat. Het is zo tegenstrijdig, dat sommigen makkelijk kunnen betalen voor een hotelkamer, terwijl anderen geen dak boven hun hoofd hebben! Dankzij dit nieuwe initiatief is bij iedere hotelboeking - binnen en buiten Nederland - een dakloze een klein beetje geholpen".

Sponsoring
"Wij hebben het bijzonder simpel gemaakt om iets positiefs voor anderen te doen en hopen dat veel mensen er gebruik van maken. Bovendien is er extra voordeel: veel van de hotels die via www.dakloos.nl gereserveerd kunnen worden, bieden tot 50% korting op de normale prijs, waarvan de drie procent voor dakloos.nl weer wordt afgetrokken.

Dit percentage komt per geboekte hotelnacht overeen met de overnachtingskosten van één dakloze in de nacht-opvang, met ontbijt en een warme kop thee", aldus Alec Behrens, initiatiefnemer van dakloos.nl.