Gemeente Velsen

Velsen, 17 maart 2003

Rotondes Nic. Beetslaan en Waterloolaan in Driehuis geasfalteerd

Vanaf maandag 31 maart a.s. wordt gestart met de asfalteringswerkzaamheden aan de rotondes Nicolaas Beetslaan/ Van den Vondellaan en Waterloolaan/ Van den Vondellaan te Driehuis. Op beide rotondes wordt de asfaltverharding vernieuwd.

De asfaltverhardingen van de rotondes verkeren in slechte staat en zouden volgens planning in 2004 worden hersteld. Nu het noodzakelijk is gebleken om de riolering in de Van den Vondellaan eerder te vervangen, kunnen ook deze werkzaamheden eerder worden uitgevoerd. Voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de Van den Vondellaan, is de Van den Vondellaan tussen beide rotondes afgesloten. Door het gelijktijdig uitvoeren van de werkzaamheden aan riolering in de Van den Vondellaan en het herstellen van de asfaltverharding op de rotondes, zal de verkeersoverlast in de toekomst minder zijn. Bovendien levert het een besparing op in de kosten van, onder meer, het aanleggen van wegomleidingen.

Planning en omleidingroutes Rotonde Waterloolaan / Van den Vondellaan

Uitvoeringsperiode : 31 maart tot en met 25 april 2003 Afsluitingen : in deze periode is zowel de Waterloolaan, tussen de Kriemhildestraat
en de rotonde, alsmede de Driehuizerkerkweg aan beide zijden van de rotonde afgesloten voor alle verkeer. Wegomleiding : auto- en fietsverkeer van IJmuiden naar Driehuis en v.v. moet gebruik
maken van de Kriemhildestraat en Valeriuslaan. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer in de Valeriuslaan tijdelijk opgeheven.

Rotonde Nic. Beetslaan / Van den Vondellaan Uitvoeringsperiode : 7 april tot en met 25 april 2003 In de week van 22 tot en met 25 april a.s. vinden de werkzaamheden 's nachts plaats.
Afsluitingen : Voor deze werkzaamheden zijn geen additionele afsluitingen of
wegomleidingen noodzakelijk.