Gemeente Gouda


03.033 informatieavond ontwikkelingen ouverturelaan

datum: 26 maart 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182-588221

informatieavond ontwikkelingen ouverturelaan

Op 31 maart 2003 is een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in Wijkgebouw de Toren om 20.00 uur, Middenmolenstraat 104 om de bewoners te informeren over de ontwikkelingen van het nieuwbouwproject Ouverturelaan.

Op deze informatiebijeenkomst wordt een tussenrapportage gegeven van de ingestelde werkgroepen Verkeersveiligheid en Beheersovereenkomst. Beide werkgroepen hebben 20 maart een eerste vergadering gehouden. De werkgroepen blijven de komende tijd betrokken bij aspecten rondom de verkeersveiligheid en de beheersovereenkomst.

school en welzijnsvoorziening

Daarnaast worden de twee definitieve bouwaanvragen voor het nieuwbouwproject de Ouverturelaan gepresenteerd. In eerdere communicatie werd gesproken over een schoolgebouw met een jongerenhuisvesting. Inmiddels is duidelijk dat het gebouw ook ruimte gaat bieden aan onder andere een muziekschool en een atelier. Dit zijn voorzieningen voor de hele wijk, niet alleen voor jongeren. Vandaar dat van nu af aan ook gesproken wordt over een welzijnsvoorziening.

twee vergunningen

Er is een grote behoefte geconstateerd voor zowel een schoolgebouw als een welzijnsvoorziening. Voor het bouwen van een bouwwerk is een bouwvergunning nodig. Om te voorkomen dat eventuele bezwaren tegen een welzijnsvoorziening de start van het schoolgebouw zouden vertragen is door de gemeente gekozen om voor beide voorzieningen een aparte bouwvergunning aan te vragen. De school valt onder de Onderwijsfunctie en het welzijnsgedeelte valt onder de Bijeenkomstfunctie.