Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.40 uur

Snelle motorrijder

LOPIK Op zondag 30 maart surveilleerde de politie met een onopvallend videovoertuig op de Lekdijk Oost.
Rond 15.35 uur zagen de agenten een motorrijder met hoge snelheid over de dijk rijden. De motorrijder werd gevolgd waarbij werd geconstateerd dat hij met een snelheid van 116 km/h reed terwijl 60 km/h is toegestaan. De motorrijder werd staande gehouden. Het betrof een 30-jarige inwoner van Lekkerkerk die een proces-verbaal kreeg en zijn rijbewijs moest inleveren.

Inbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondagmiddag 30 maart, omstreeks 16.00 uur, zagen getuigen dat er werd ingebroken in een woning aan de Penningburg terwijl de bewoners afwezig waren.

De verdachten reden weg in een personenauto en gingen de wijk Galecop in. De gewaarschuwde politie zette de achtervolging in op de auto met zijn inzittenden. Tijdens de achtervolging reden de verdachten met de auto met hoge snelheid door de woonwijk. Op de Rembrandthage reden de verdachten zich vast en vluchtten de auto uit. Na een korte sprint konden twee verdachten worden aangehouden. Dit waren een 36-jarige inwoner van Utrecht en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De derde verdachte kon in de omgeving worden aangehouden. Dit was een 29-jarige inwoner van Vianen.

Het drietal werd ingesloten en in verzekering gesteld. In de auto werden goederen aangetroffen die afkomstig waren uit de woning aan de Penningburg.

Bedreiging

NIEUWEGEIN Op zondagavond 30 maart, omstreeks 21.30 uur, vond een bedreiging plaats aan de Smient. Een 38-jarige inwoner van IJsselstein bedreigde zijn ex en vernielde een ruit. De gewaarschuwde politie trof de man ter plaatse niet meer aan. Later op de avond kon de man alsnog worden aangehouden in IJsselstein op de Voorstraat. De verdachte was onder invloed en verzette zich tegen zijn aanhouding. De verdachte kon overmeesterd worden en werd ingesloten in het politiebureau.