Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 31-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanhouding illegalen
DRONTEN In een pand aan de Pioniersweg zijn zondagavond drie jongens zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen twee jongens bij een leegstaande woning, die probeerden het hek open te krijgen. Toen de agenten de woning betraden, vluchtte een aantal andere jonge mannen weg, waarvan er nog een in het pand kon worden aangehouden. Bij controle bleek dat ze hun intrek illegaal in de woning hadden genomen en niet beschikten over de juiste papieren. Ze zijn aangehouden in het kader van de Vreemdelingenwet en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Rijbewijs ingevorderd
ALMERE Op de Noorderdreef werd zondagochtend een 26-jarige Almeerder staande gehouden, omdat agenten vermoedden dat hij met teveel alcohol op, deelnam aan het verkeer. Na een blaastest, werd hij overgebracht naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Deze mislukte doordat de verdachte hier weigerde aan mee te werken. Daarom werd uiteindelijk zijn rijbewijs ingevorderd en werd hij met een maximaal rijverbod van 24 uur, heengezonden.

LELYSTAD Op de Stationsdreef moest een 30-jarige Lelystedeling zondagmorgen zijn rijbewijs inleveren, omdat hij op die weg met 143 kilometer per uur (na correctie) reed. De man die op een motor reed, viel bovendien op, omdat zijn voertuig geen spiegels had. Op deze Dreef mag maximaal 70 kilometer per uur gereden worden.

Scooters
ALMERE Op de Waterlandseweg werd zondagmiddag door agenten een grote groep scooterrijders en bromfietsers waargenomen. Het ging in totaal om ongeveer vijftig voertuigen en een bus van een organisatie, die het plan hadden opgevat om in colonne naar Lelystad te rijden. De voertuigen werden gecontroleerd op framenummerherkenning. Er werden acht bekeuringen uitgeschreven. Verder werden er vier bromfietsen meegenomen naar het politiebureau voor verdere controle en twee uitlaten gedemonteerd.

In het Beatrixpad werd zondagmiddag en avond ook gecontroleerd op scooterrijders en bromfietsers. In totaal werd een kleine tien bekeuringen geschreven, voor overschrijding constructiesnelheid, onverzekerd rijden en geen helm. Een 19-jarige Almeerder kreeg op één dag zelfs twee bekeuringen. Hij werd tweemaal bekeurd voor overschrijding constructiesnelheid en onverzekerd rijden. Daarop werd zijn voertuig in beslaggenomen.

LELYSTAD Een 16-jarige jongen uit Lelystad is zondagmiddag aangehouden op de Rijnstraat. Agenten kregen een melding dat daar een gevaarlijke bromfietser zou rijden, die bovendien geen helm droeg. Ook het verzekeringsplaatje bleek te ontbreken. Hij kreeg hiervoor in totaal drie bekeuringen en zijn brommer werd in beslag genomen. Bovendien bleek de jongen een mes bij zich te hebben. Ook dit werd in beslag genomen.

Brug tot brugloop
ALMERE De politie Almere kijkt met tevredenheid terug op het verloop van de Brug tot brugloop. Dit atletiekevenement werd zondag voor het eerst gehouden en vond plaats in Almere Haven. Het aantal deelnemers was bijna 400, start en finish vanuit de Havenkom verliepen probleemloos. Ook is alles goed gegaan met de toeloop van bezoekers.