Wolters Kluwer NV

Persbericht

Intentie koop ISBW Opleiding & Training door de Schouten & Nelissen Groep Zaltbommel, 31 maart 2003 - De Schouten & Nelissen Groep heeft vandaag de 'intentie' koop bekend gemaakt van ISBW Opleiding & Training, een dochteronderneming van Wolters Kluwer. De voorlopige overeenkomst tussen beide ondernemingen is ondertekend. Met de verwerving van het Instituut voor Sociale en Bedrijfs Wetenschappen breidt de Schouten & Nelissen Groep haar aanbod op het gebied van organisatieontwikkeling verder uit. Naar alle verwachtingen zal de definitieve overeenkomst in het tweede kwartaal van 2003 gesloten worden. De voorzitter van de Raad van Bestuur van de Schouten & Nelissen Groep, Anne Schouten-van Hooft, zegt in een commentaar:

quote Anne Schouten-van Hooft: '"Schouten & Nelissen wil een 'leven lang leren' in de volle breedte kunnen aanbieden en zodoende volledig kunnen inspelen op de behoeften van werkend Nederland. Dit betekent dat wij ons eigen aanbod willen uitbreiden met kenniscursussen op het gebied van sociale- en bedrijfswetenschappen. Het unieke aan dit uitbreidingsconcept is dat deelnemers de opgedane kennis direct kunnen toetsen aan de praktijk en deze -in combinatie met onze vaardigheidstrainingen- op een goede manier kunnen overbrengen in hun eigen werksituatie. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek gegaan naar een professionele partner die al deze expertise in huis heeft. In ISBW denken wij die partner te hebben gevonden."

Schouten & Nelissen is een zelfstandig en toonaangevend instituut op het gebied van persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Gewoonteverandering staat daarbij centraal. Wij geloven dat het persoonlijke succes van elke medewerker bepalend is voor het succes van een organisatie. Daarom bieden wij trainingen en advies-, coaching- en begeleidingstrajecten aan actieve, zichzelf ontwikkelende mensen en organisaties. Ondanks het concurrerende karakter van de opleidingsmarkt, realiseert de Schouten & Nelissen Groep een gezonde autonome groei. Bij het instituut werken 600 mensen en het is gevestigd in Zaltbommel.

ISBW Opleiding & Training is een van de grootste particuliere aanbieders van opleidingen en trainingen in Nederland. ISBW biedt ruim 120 opleidingen en trainingen op het gebied van Management, HRM, Logistiek, Persoonlijke Effectiviteit, Marketing, Sales en Communicatie. Bij het ISBW werken 90 mensen. Het instituut is gevestigd in Houten.

Voor verdere informatie:
Schouten & Nelissen
Drs. Astrid van der Put, tel.: (0418) 68 8551 / (06) 517 63 878 e-mail: astrid.vdput@snr.nl

Wolters Kluwer:
Caroline Wouters, tel. +31 20 6070 335
e-mail: press@wolterskluwer.com

Internet:
www.wolterskluwer.com
www.isbw.nl
www.sn.nl

Profiel Schouten & Nelissen

De Schouten & Nelissen Groep is een internationaal werkend instituut, dat zich richt op training, coaching, individuele begeleiding, leertrajecten op maat, ondersteund met moderne methodieken zoals e-learning en praktische boeken van haar eigen uitgeverij Thema. Wij zijn actief op de volgende gebieden:

Carrièremanagement, Competentiemanagement, Verzuimpreventie en Reïntegratie, Organisatieontwikkeling, Communicatie, Commercie, Persoonlijke Bekwaamheden, Leiderschap en Management, Medezeggenschap en arbeidsvraagstukken.

De volgende instituten maken deel uit van Schouten & Nelissen Groep: (Nederland)
Het Instituut voor Psychotrauma (IvP)
KDI (Kwaliteit, Duurzaamheid en Innovatie)
ISES International (ICT-opleidingen en - advies)
LECTRIC (nieuwe media)
Uitgeverij Thema
(België)
IvP/POBOS
Schouten & Nelissen België
(Polen)
New Motivations
(Frankrijk)
4 Star Plus samenwerking

Profiel ISBW
ISBW is een opleidingsinstituut dat zich concentreert op beroepsopleidingen en trainingen voor management in 14 vakgebieden. ISBW Opleiding & Training is een van de grootste particuliere aanbieders van opleidingen en trainingen in Nederland. ISBW biedt ruim 120 opleidingen en trainingen op het gebied van Management, HRM, Logistiek, Persoonlijke Effectiviteit, Marketing, Sales en Communicatie. De praktijk, de interactie en het resultaat staan bij ISBW centraal. Naast open opleidingen verzorgt ISBW ook in-company opleidingen en - trainingen.

---- --