Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 31-03-2003
Persberichten maandagmorgen 31 maart 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding

EMMEN Gistermiddag reed een 31-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Hondsrugweg. De man die uit de richting van de Ermerweg kwam reed in de richting van de kruising met het Willinkplein. Op de betreffende kruising zag hij het rode licht te laat en reed door. Daarbij reed de man drie fietsers aan die de kruising overstaken komende uit de richting van het centrum. De fietsers, twee van 12 jaar en een van 21 jaar kwamen respectievelijk uit Emmen, Erica en Nieuw Weerdinge, en bleven wonder boven wonder ongedeerd. De drie fietsen raakten beschadigd. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijden na aanrijding

RUINERWOLD Had er gisteravond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee autos op de Dijkhuizen waarbij de dader was doorgereden. Doordat een gedeelte van het kenteken van de dader genoteerd was kon deze 32-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder later op de avond in zijn woning aangehouden worden. Eveneens werd zijn auto met "verse schade"aangetroffen. De man verklaarde niets van de aanrijding gemerkt te hebben. Tevens werd bij de man een blaasproef afgenomen. Uitslag 505 ug/l. Hij verklaarde voor de aanrijding geen alcohol genuttigd te hebben doch daarna thuis iets gedronken te hebben. De man kreeg een proces-verbaal voor de doorrijding na een aanrijding. Voor het rijden onder invloed zal een herberekening dienen te worden uitgevoerd.

Rijden onder invloed

MEPPEL Gistermiddag werd tijdens een verkeerscontrole op de Ruinerwoldseweg een 26-jarige autobestuurder uit Nijeveen bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies 1070 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding, een rijverbod van veertien uren en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

EMMEN Gisteravond meldde een getuige slingerend rijgedrag van een 60-jarige Hoogevener op de Odoornerweg. Na aanhouding werd de man verzocht op het bureau een blaasproef te doen. De man was dusdanig onder invloed dat het hem niet gelukte een blaasproef te verrichten. De man weigerder de hem gevorderde bloedproef. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

HOOGERSMILDE Vannacht blies een 38-jarige man uit Smilde 585/ug/l tijdens een controle. De man reed op zijn bromfiets over de Rijksweg. De man, die deze maand eerder met het water voor de dokter was geweest, kreeg een proces-verbaal.

Innemen rijbewijs

ASSEN Het rijbewijs van een 92-jarige Assenaar is gisteravond ingenomen. De man reed in zijn personenauto stapvoets door Assen en toonde zeer onveilig rijgedrag. Op grond hiervan werd zijn rijbewijs ingenomen en zal de man een rijvaardigheidstest af moeten leggen.

Autoinbraken

ASSEN Aan de Rode Heklaan en de Houtlaan is afgelopen weekend ingebroken in twee geparkeerde personenautos. De buit bestond uit radio-cd-spelers, CDs en een schooltas met boeken en schriften.

Winkelinbraak

EMMEN Afgelopen nacht werd er een kei door de ruit van een winkel aan de Hoofdstraat gegooid. Daarna werden er door het ontstane gat 8 zonnebrillen weggenomen met een waarde van 1125,=.

Mishandeling

NIEUW AMSTERDAM Gisteravond meldde een vader uit Emmer Compascuum dat zijn 18-jarige zoon in de nacht van zaterdag op zondag was mishandeld door een groep van ongeveer 7 jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. De jongen is met een dubbele kaakbreuk en diverse kneuzingen opgenomen in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Aangifte volgt.

Autobranden en fietsbrand

ASSEN Gisteravond en vannacht zijn er drie autobranden in Assen geweest, nml. aan de Mulderstraat, de Jan Fabriciusstraat en de Thorbeckelaan. Door snel optreden van de eigenaar van een schoenenzaak aan de Mulderstraat, hij blustte de brand, kon schade aan een in de omgeving staand pand voorkomen worden. Tevens deed een 46-jarige Assenaar aangifte van het in brand steken van de fietstassen van zijn fiets die aan de Rolderstraat stond. De technische recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak in.