Nationale Bank van België


KENNISGEVING

De aandeelhouders van de NATIONALE BANK VAN BELGIE N.V. worden uitgenodigd de gewone algemene vergadering bij te wonen in de Bank te 1000 Brussel, Warmoesberg 61, op maandag 31 maart 2003, om 11 uur stipt.

AGENDA
1° Verslag over de verrichtingen van het boekjaar afgesloten op 31 december 2002; 2° Statutaire verkiezingen :
Voorstellen van besluit :
Regenten : hernieuwing van de mandaten van de heren Tony Vandeputte, Noël Devisch, Christian Dumolin en Luc Cortebeeck; Censoren : hernieuwing van de mandaten van de heren Philippe Grulois en Jean-François Hoffelt en verkiezing van de heer Bernard Jurion ter vervanging van mevrouw Danielle Janssen.
De algemene vergadering is samengesteld uit de aandeelhouders eigenaars van aandelen op naam of van aandelen aan toonder die uiterlijk op woensdag 26 maart 2003 werden neergelegd in de maatschappelijke zetel of in de bijbanken, agentschappen en representatieagentschappen van de Bank. De aandeelhouders die hun aandelen in open bewaarneming hebben toevertrouwd aan een andere bank, zullen geldig kunnen deelnemen mits de neerlegging of de toezending van een attest waarin de bewarende bank verklaart dat zij de betrokken aandelen blokkeert tot na de algemene vergadering. Dit attest dient toe te komen bij de Nationale Bank van België, dienst Effecten, de Berlaimontlaan 14 te 1000 Brussel, uiterlijk op 26 maart 2003. Het register der aandelen op naam zal vijf dagen vóór de algemene vergadering afgesloten worden, d.i. op 26 maart 2003.
Behoudens rechtspersonen en onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging, mag een aandeelhouder zich niet laten vertegenwoordigen, tenzij door een lasthebber die zelf stemgerechtigd is. De volmachten en alle andere stukken die recht geven op bijwoning van de algemene vergadering, door de lasthebber medeondertekend, moeten uiterlijk op vrijdag 28 maart 2003 in de Bank toekomen. Volmachtformulieren zijn ter beschikking in alle vestigingen van de Bank en ook via de website www.nbb.be - Algemene vergadering. De Bank herinnert er de aandeelhouders aan dat de dienst Effecten de aandelen van de Bank kosteloos bewaart.
Brussel, 21 maart 2003 DE GOUVERNEUR, Guy Quaden de Berlaimontlaan 14 1000 Brussel BTW BE 203 201 340 HRB 22 300