Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 31 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: donken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie zondagmiddag een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man lag op de trappen van het stadhuis aan de Grote Markt en toen agenten gingen kijken of hij in orde was bleek de man in kennelijke staat van dronkenschap te verkeren. Hij werd meegenomen en ingesloten. Zondagavond is de man, toen hij weer nuchter was, met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: lastige man aangehouden
De politie heeft zondagmiddag een 31-jarige man uit Veendam aangehouden. De man gaf een motoragent, die toezicht hield op de Grote Marlt een harde duw in zijn rug. Toen de agent zich omdraaide gaf de man hem nog een duw en nam een vechthouding aan tegen de agent. Ook een tweede motoragent, die dicht bij zijn collega stond, kreeg een harde duw van de man. Die bleek merkbaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij was niet tot bedaren te brengen en werd aangehouden. De verdachte verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest door vier politiemensen worden overmeesterd. De man werd naar het bureau gebracht. Onderweg daarnaar toe gedroeg zich man zich recalcitrant in de politieauto. Hij probeerde portierramen te vernielen en maakte een luidspreker kapot. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor is hij zondagavond heengezonden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap, verzet en vernieling.

Groningen: hennepkwekerij opgerold
Politiemensen troffen zondagnacht een hennepkwekerij aan in een woning aan de Elzenlaan in Groningen nadat buren wateroverlast meldden. Een bouwbedrijf waarschuwde de politie omdat er in de woning van waaruit de wateroverlast ontstond niemand aanwezig was en er toch binnen moest worden gewerkt om de overlast te stoppen. In de woning werd in twee kamers hennep aan. In de loop van zondag zijn de beide kwekerijtjes ontmanteld. In totaal werden 220 planten alsmede de bijbehorende apparatuur zoals lampen en filters in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal op gemaakt. Hij moet nog worden gehoord.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond aan de Zernikelaan in Groningen een 23-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 0.9 promille alcohol werd gemeten. Daar bleek ook dat de man nog een gevangenisstraf van 18 dagen moest ondergaan. Na verhoor is hij daarom overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Stedum: Motorrijder in de sloot
Een 33-jarige motorrijder uit Ten Boer is zondagmiddag met zijn motor in de sloot geraakt langs de Delleweg bij Stedum. In een bocht in de weg moest hij afremmen. Vermoedelijk door te sterk op het achterwiel te remmen schoof de motor onderuit. Hij ging hierbij rakelings langs een boom. Het bleef bij materiele schade. De flink beschadigde motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Kolham: personenauto met te zware aanhanger van de weg Een veel te zwaar beladen aanhanger was zondagmorgen de oorzaak van het van de weg raken van een personenauto en de aanhanger op de A7 bij Kolham. De betrokken bestuurder, een 32-jarige inwoner van Uithuizen vernam bij het invoegen vanaf de oprit dat de aanhanger begon te slingeren. Hij slaagde er daarna niet in om de zaak onder controle te krijgen, waarna het geheel in de berm terechtkwam en de lading klinkers uit de aanhanger gleed. Hij kon daarna de combinatie tot stilstand brengen. Onderzoek wees uit, dat het gewicht van de aanhanger ruim 2450 kilo bedroeg. In verhouding met de kleine personenauto (1035 kg)was dit veel te zwaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: jongeman aangehouden voor bedreiging Een 20-jarige inwoner van Veendam is zondag aangehouden voor bedreiging van een 22-jarige inwoner van Borger. Het voorval gebeurde bij het verlaten van een horecagelegenheid in Stadskanaal waar beiden onderling woorden kregen. De Veendammer had de Drent onder meer bedreigd met een schroevendraaier. Toen deze in een auto wilde wegrijden om aan de dreiging te ontkomen schopte de verdachte tegen de auto en beschadigde de motorkap met de schroevendraaier. Aan de hand van het signalement kon de politie de verdachte aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: inbraak in 23 vrachtautos bijna 100.000 euro schade Bij inbraken in 23 vrachtautos op een parkeerterrein van een transportbedrijf aan de Phoenixweg in Veendam is een schade van bijna 100.000 euro ontstaan. Van alle vrachtautos was een raam ingetikt, waarna het navigatiesysteem uit de autos werd gehaald Men was op het terrein gekomen door een gat in het gaaswerk te knippen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eemshaven: verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles in de omgeving van de Eemshaven heeft de politie zondagmiddag 21 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende overtredingen: Onnodig geluid veroorzaken (2), zonder noodzaak voeren van het mislicht (3), geen gordel (3), niet tonen autopapieren (5), geen verzekering (1), niet handsfree bellen (1), links rijden (1), keren en stilstaan autoweg (2), vervallen APK (1), kentekenplaat niet goed zichtbaar (2). Verder werden 25 bestuurders van autos en motoren bekeurd voor te hard rijden. Een kentekenbewijs werd ingevorderd in verband met technische gebreken en een persoon werd bekeurd voor belediging van een politieman. De politie hield extra toezicht om te voorkomen dat er wegraces zouden worden gehouden zoals vorig jaar het geval was in die omgeving.

Zuidbroek: jongen zakt door lichtkoepel school
Een 11-jarige jongen uit Zuidbroek is zondagmiddag door een lichtkoepel gezakt op het dak van een school aan de Prins Bernhardlaan in zijn woonplaats. Hij raakte hierdoor licht gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij klaagde over hoofdpijn en had last van zijn been.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)