Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 31 maart 2003

Meer dan 200 bibliotheekvestigingen in Noord- en Zuid-Holland binnen één netwerk gekoppeld
Probiblio kiest voor 'virtual private network' van bbeyond

ProBiblio, een organisatie van en voor openbare bibliotheken in Noord- en Zuid Holland heeft een contract getekend met BBeyond, de zakelijke internet serviceprovider. BBeyond zal voor het einde van dit jaar een 'Virtual Private Network' (VPN) realiseren waarop meer dan 200 vestigingen aangesloten zullen worden.

"Door de overeenkomst met BBeyond kunnen wij onze aangesloten bibliotheken de breedbandverbindingen leveren die zij voor hun activiteiten nodig hebben, zoals het raadplegen van de catalogus en het snel opzoeken van informatie via internet. In BBeyond hebben we een betrouwbare partner gevonden die ook in de toekomst kan zorgen dat wij een breed scala aan breedbanddiensten kunnen aanbieden die zijn afgestemd op de wensen van onze gebruikers," aldus Paul Mekking, algemeen directeur van ProBiblio.

BBeyond levert onder de naam Business Connect Multipoint (BCM) een zakelijk product waarmee verschillende toegangsnetwerken op een centraal platform worden verbonden. Hierdoor kan ProBiblio verschillende locaties en eindgebruikers veilig met elkaar laten communiceren. Bijvoorbeeld voor het delen van bestanden en applicaties, maar ook voor het raadplegen van een centrale database of het centraliseren van beveiliging, onderhoud en internettoegang. "Op het BCM-platform kunnen verschillende toegangsnetwerken worden aangesloten. BCM maakt gebruik van xDSL, Flat Fee ISDN en ATM-interconnectietechnologie. BCM is een klein jaar geleden geïntroduceerd en de markt toont zeer veel belangstelling voor deze dienst," aldus Hans Rietkerk, algemeen directeur van BBeyond.

BBeyond
BBeyond is een service provider gespecialiseerd in het leveren van DSL-access services aan zakelijk Nederland. Naast snelle, kwalitatief hoogwaardige internettoegang biedt de service provider aanvullende diensten zoals webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. Ook maakt BBeyond koppeling van verschillende bedrijfsvestigingen mogelijk en verbindt ze thuiswerkers aan het netwerk van ondernemingen. De service provider maakt als dochteronderneming gebruik van het geografisch verfijnde DSL-netwerk van BBned. Deze DSL-aanbieder beschikt over één van de grootste netwerken van Nederland. De belangrijkste investeerder achter BBned is Telecom Italia, waarmee ook BBeyond zich heeft verzekerd van een solide partner. BBeyond is opgericht in maart 2001 en is gevestigd in Hoofddorp.

ProBiblio
ProBiblio werkt in opdracht van en in samenwerking met de openbare bibliotheken en de provinciebesturen van Noord- en Zuid-Holland. Zij levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van eigentijds en professioneel bibliotheekwerk in Noord- en Zuid-Holland. Zij doet dit door het aanbieden van producten en kennis over exploitatie en innovatie van bibliotheken. Op het gebied van innovatieve ontwikkelingen in het bibliotheek- en informatieveld signaleert ProBiblio de trends die een relatie hebben met de (verbrede) openbare bibliotheek. Verder geeft zij vervolg aan landelijke ontwikkelingen door het vertalen, mede-initiëren, uitdragen en implementeren van deze ontwikkelingen voor de bibliotheken. De activiteiten van ProBiblio worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincies Noord- en Zuid-Holland.


---
Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht