CENTRAAL BEHEER ACHMEA

Apeldoorn, 31 maart 2003

Totaal woonconcept doet intrede in verzekeringsland

Centraal Beheer Achmea introduceert met ingang van april de 'Woongarantverzekering', een nieuw concept bestaande uit 5 vertrouwde en 4 nieuwe onderdelen. Die laatste bieden nieuwe dekkingen, zoals de tuininrichting die door storm wordt verwoest (tuinverzekering), een zelf aangelegde nieuwe keuken in een huurwoning die in brand opgaat (eigenaarsbelang) of een dure leren jas die van de caféstoel naast je wordt gestolen (kostbaarheden buitenshuis).

Van de bestaande inboedel- en opstalverzekeringen is de dekking zodanig uitgebreid, dat geen enkele huurder of huiseigenaar meer onderverzekerd hoeft te zijn. Met aanvullende services kan de drukke consument daarnaast lastige klussen in en om het huis voordelig uitbesteden. Het totaalpakket aan mogelijkheden en gemak dat Centraal Beheer Achmea biedt met deze Woongarantverzekering, vormt een tot op heden ongekend product voor de Nederlandse verzekeringsmarkt.

Bestaande verzekeringen uitgebreid, nieuwe verzekeringen toegevoegd

Centraal Beheer Achmea heeft de nieuwe verzekeringen ontwikkeld op basis van onderzoek onder haar klanten. Dat leidde tot nieuwe dekkingen, zoals diefstal of beschadiging van de videocamera (kostbaarheden buitenshuis), afbranden van een zelf aangelegd schuurtje bij een huurwoning (eigenaarsbelang) en diefstal van tuinmeubilair en herstel van tuinbestrating wegens een leidingbreuk (tuinverzekering). Met de nieuwe Pechhulp Thuis kunnen huiseigenaren bij noodgevallen binnenshuis, zoals lekkage of kortsluiting in de meterkast, kosteloos een reparateur inschakelen. Niet langer hoeven zij eerst zelf kosten te maken die pas na declaratie vergoed worden door de verzekering.
Van de al bestaande verzekeringen is de dekking zodanig uitgebreid, dat met de Woongarantverzekering niemand meer onderverzekerd hoeft te zijn. Zo is de inboedel standaard verzekerd tegen een maximumbedrag van 100.000,-- euro, tot en met de inhoud van de vriezer aan toe. De basis opstalverzekering heeft een maximale dekking van 350.000,-- euro. Meer verzekeren is mogelijk.

Handige services als aanvulling op verzekering uit woongarantpakket

Of de consument nu één of meerdere verzekeringen uit het woongarantpakket kiest, automatisch ontvangt hij daarbij het Service Certificaat. Dat geeft recht op 13 voordelige of zelfs gratis gemaksservices op het gebied van (de aankoop van) een nieuwe woning, onderhoud en veiligheid. De verzekerde kan zo onder meer een beroep doen op een verhuisservice, bouwtechnische keuring, een reinigingsbeurt van buitenschilderwerk, vakantiesurveillance en een woningpreventiecheck.
Centraal Beheer Achmea heeft hiervoor betrouwbare partners geselecteerd, zoals het landelijke verhuisnetwerk Euromovers, GoedGeregeld van Nuon en ijzerwarenketen Enorm. Met één telefoontje schakelt Centraal Beheer Achmea de gewenste service in, tegen voordelig tarief. Het is de eerste keer in verzekeringsland dat een dergelijke samenwerkingsvorm tot stand is gekomen.

Zelf gemakkelijk verzekeringspakket kiezen en sluiten

De 9 verschillende verzekeringen in het woongarantpakket van Centraal Beheer Achmea zijn afzonderlijk van elkaar te sluiten. Huiseigenaren en huurders kunnen zo het verzekeringspakket samenstellen dat precies aansluit bij hun persoonlijke woon- en gezinssituatie. Ook het bepalen van de juiste verzekeringsvorm is nu vergemakkelijkt. Wie zijn type woning, aantal kamers en aantal gezinsleden weet, weet voldoende om een verzekering te kiezen en te sluiten. Behalve telefonisch kan dat ook, binnen een minuut, via internet (www.centraalbeheer.nl).

//////// EINDE PERSBERICHT ////////