Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nieuw fietspad in Eendrachtspark

Begin april start de aanleg van een nieuw fietspad in Geuzenveld-Slotermeer. Het wordt een attractieve verbindingsroute dwars door het Eendrachtpark en gaat deels langs ecologisch ingerichte oevers. In het noordelijk deel van de route komt een fietsbrug richting Haarlemmerweg. In het zuidelijk deel krijgt de route in de toekomst aansluiting op het Sloterpark. Voorlopig takt het fietspad aan op de Jacob Tilstraat richting Troelstralaan en Osdorp. De aanleg duurt drie tot vier maanden.

De aanleg van het fietspad past helemaal in de visie van het stadsdeelbestuur. "Wij willen in ons stadsdeel een netwerk van groene fietspaden en vrij liggende fietsroutes via de groene longen in het stadsdeel en het liefst aansluitend op parken of andere natuurlijke gebieden die grenzen aan ons stadsdeel," aldus groen- en verkeerswethouder Tys de Ruijter. Groene fietsroutes dus die niet alleen bedoeld zijn voor recreatief gebruik, maar ook heel geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Kinderparadijs Eendrachtspark
De aanleg van het fietspad is onderdeel van een groot pakket maatregelen dat dit jaar tot uitvoering komt in het Eendrachtspark. Dat park ontwikkelt zich in rap tempo tot een heel ecologisch verantwoord en gebruikersgericht park, waar vooral kinderen echt kunnen genieten. Niet alleen rond en in de vorig jaar geheel opgeknapte waterspeelplaats, maar ook op de binnenkort te renoveren speelweiden. Dit najaar start ook de aanleg van een natuurspeelbos, grotendeels bedacht door de kinderen zelf. De nabijgelegen speeltuin Confucius krijgt een betere relatie met het park en ook de uitbreiding en nieuwe inrichting gaan beter aansluiten op de avontuurlijke fantasiewereld van kinderen.

Veel kijk- en wandelnatuur
Ook ouderen kunnen in de toekomst meer genieten van het park. Vooral de natuur krijgt een sterke kwaliteitsimpuls. Er komen natuurvriendelijke oevers en het rosariumpatroon wordt als varens- en mosvakken doorgetrokken het park in. En de vaste plantentuin wordt een lust voor het oog, met in elk seizoen een eigen gezicht. De Ruijter: "de vernieuwde fiets- en wandelpaden zijn ook nodig om alle attracties van het park voor iedereen goed toegankelijk te maken. Het fietspad moet uiteindelijk een perfecte verbinding tot stand brengen met het Sloterpark en de Sloterplas met zijn vele voorzieningen. Voor die aansluiting is weliswaar een kostbare nieuwe brug nodig, maar ik vind wel dat die er op termijn moet komen. Ik zal mij daar sterk voor maken."

Contact:
Paul de Groot