Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datastream breidt Enterprise Asset Management uit met Asset Performance Management strategie

CAPELLE a/d IJSSEL, 31 maart 2003 Datastream Systems heeft vandaag zijn Asset Performance Management-strategie aangekondigd. In vervolg op de kernactiviteiten van Datastream op het gebied van Enterprise Asset Management (EAM) heeft de nieuwe strategie zijn oorsprong in de vele transactie- en operationele gegevens die een bedrijf in de loop van de tijd over zijn bedrijfsmiddelen heeft verzameld. De op basis van praktijkervaringen geïmplementeerde werkmethoden en Key Performance Indicatoren (KPI s) resulteren in geavanceerde analysesoftware die de gebruiker zelf kan definiëren.

In de komende maanden zal Datastream een aantal verbeteringen aankondigen in zijn topproduct voor bedrijfsmiddelenbeheer, Datastream 7i. De aanpassingen omvatten nieuwe functies voor het opstellen van verwachtingen en het modelleren van what if -scenario s, zodat klanten tijdig actie kunnen ondernemen om hun bedrijfsmiddelen optimaal te laten presteren en om de besluitvorming in het bedrijf te verbeteren.

De nieuwe voorzieningen maken het mogelijk om voorspellingen uit te werken over de nuttige gebruikstijd en de onderhoudskosten van objecten, gebaseerd op de gegevens van deze bedrijfsmiddelen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt voor historische strategische planning en eventuele bijsturing. Klanten kunnen de kosten en prestaties van meerdere vestigingen met elkaar vergelijken en zien welke vestiging op welke punten afwijkt van de andere. Ook kunnen Key Performance Indicatoren worden aangemaakt, waarmee managers in één oogopslag zicht krijgen op de prestaties van hun bedrijfsmiddelen.

Bij het dagelijks onderhoud en beheer van alle bedrijfsmiddelen vergaren klanten met Datastream 7i bedrijfsbreed enorm veel gegevens over die bedrijfsmiddelen. Door dit Enterprise Asset Management (bedrijfsmiddelenbeheer) uit te breiden met Asset Performance Management (prestatiebeheer) kunnen klanten hun gegevens beter analyseren en zo over een schat aan strategische besluitvormingsinformatie beschikken, dankzij Datastream 7i.

Smurfit-Stone Container Corporation heeft met behulp van Datastream 7i allerlei bedrijfsprocessen van de verschillende fabrieken samengevoegd. Ook het gemeenschappelijk gebruik van informatie is verbeterd. Hierdoor werken de verschillende vestigingen veel beter samen , zegt Rod Jackson, IT-directeur van Smurfit-Stone Container Corporation. De nieuwe prestatiestrategie van Datastream is echt een oplossing, omdat we nu meer kunnen doen met de enorme hoeveelheid gegevens die wij over onze bedrijfsmiddelen hebben verzameld. We kunnen nu trends en onregelmatigheden opsporen en voorspellingen doen, waardoor de besluitvorming wordt verbeterd. Deze nieuwe strategie maakt Datastream 7i nog belangrijker. Datastream 7i groeit uit tot een echt beleidsinstrument, naast de krachtige EAM-oplossing die het al was.

We hebben goed naar onze klanten geluisterd: ze willen méér dan een telfunctie voor hun bedrijfsmiddelen. Ze willen meer kunnen doen met alle gegevens die ze over hun bedrijfsmiddelen verzamelen, zodat accurate voorspellingen mogelijk worden en de besluitvorming kan worden verbeterd , legt Larry Blackwell, president en CEO van Datastream, uit. De Asset Performance Management-strategie is een nieuw streven van Datastream om onze klanten de technologie en diensten te bieden die ze nodig hebben om een beter inzicht te krijgen in het beheer van hun bedrijfsmiddelen. Dat maakt het mogelijk om betrouwbare toekomstgerichte beslissingen te nemen, waardoor het hele bedrijf beter kan presteren.

Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert software voor Enterprise Asset Management (EAM). De software en ondersteunende diensten wordt wereldwijd geleverd aan organisaties, waarvan meer dan 60 procent deel uitmaakt van de Fortune 500 bedrijven. Klanten kiezen Datastream s producten en diensten om hun bedrijfskosten te verlagen en om de productiviteit te verbeteren ter ondersteuning van een doeltreffende Asset Performance Management (APM).

Datastream 7i is het eerste product in zijn klasse dat internetarchitectuur combineert met een brede EAM-en APM-functionaliteit. Deze oplossing bevat de functionaliteit op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, geïntegreerde inkoopfuncties, geavanceerde analyses en mogelijkheden voor het werken met meerdere vestigingen. De applicatie is ook beschikbaar in een gehoste versie waarmee tegelijkertijd de totale eigendomskosten van de applicatie aanzienlijk wordt verlaagd. Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net.

Op de vakbeurs Industrial Maintenance 2003 in Ahoy Rotterdam (6-9 mei) is Datastream Systems BV aanwezig op standnummer 1602.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Datastream Systems BV

Crystal Building

Rivium Boulevard 214

Postbus 14

2900 AA Capelle a/d IJssel

Tel. (010) 206 47 00

www.datastream.net

Contact

Bob Swart, directeur
Email bob.swart@datastream.net
of
Sterk Werk Communicatie BV
Aad Jan Roos, senior communicatieadviseur
Tel. (010) 456 78 49. Email aadjan.roos@sterkwerk.nl