Gemeente Velsen

Velsen, 29 maart 2003

Werkzaamheden rotonde Waterloolaan eerder afgerond

Het werk aan de rotonde Waterloolaan/Van den Vondellaan in Driehuis, dat maandag 31 maart van start gaat, is eerder afgerond dan aanvankelijk gepland. Door langere dagen te maken en ook `s nachts en in het weekeinde door te werken, is de klus volgens de nieuwe planning op 15 april al geklaard. Gevolg is dat het verkeer vanaf woensdag 16 april om 07.00 uur weer over de rotonde kan rijden.

Aanvankelijk lag het in de bedoeling zo'n vier weken uit te trekken voor de werkzaamheden. Door de uitvoeringsperiode te verkorten, hoopt de gemeente Velsen de overlast voor de omwonenden en voor de verkeersdeelnemers verder te beperken. Het asfalteren gebeurt in de nachten van 14 op 15 april en 15 op 16 april.

De planning van de werkzaamheden is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verwacht wordt dat er door de afsluiting van de rotonde meer verkeer in de Kriemhildestraat en de Valeriuslaan zal rijden. Samen met de verkeerspolitie wil de gemeente daarom de veiligheid voor de weggebruiker en de doorstroming van het verkeer zorgvuldig in de gaten houden. En mocht blijken dat er ongewenste situaties ontstaan, dan worden passende maatregelen getroffen. Een van die mogelijke maatregelen is het afsluiten van de Duin- en Kruidbergerweg.

Paddentrek
Overigens kan de Duin- en Kruidbergerweg binnenkort sowieso ook om een heel andere reden dicht gaan. De paddentrek staat immers voor de deur. De Velsense Amfiibieënvereniging schat in dat de padden opnieuw van deze weg gebruik zullen maken. En zodra dat inderdaad gebeurt, dan wordt de Duin- en Kruidbergerweg tussen 20.00 en 6.00 uur tijdelijk afgesloten.