Ingezonden persbericht


Avocent breidt Benelux team uit als gevolg van stijgende vraag naar KVM-switches

31 maart 2003 - Avocent Corporation (NASDAQ: AVCT) aanbieder van KVM - switches en netwerkoplossingen, heeft Frank Melotte benoemd tot sales manager Belux. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het leveren van consultancy diensten en support, de ondersteuning van het complete verkoopkanaal en het begeleiden (pre-sales) van projecten.

Voorheen was de uit Belgie afkomstige Melotte werkzaam bij onder andere LCI Computer als Support Engineer for server, pc, networking en data communication, en bij Cable & Wireless als account manager. Hij heeft daar een schat aan ervaring opgedaan op het gebied van klantenrelaties en de producten op het gebied van Technical Environment Solutions, waaronder KVM-switches. Zijn meest recente functie was die van account manager bij Geteronics, waar hij onder andere in aanraking kwam met Avocent als klant. Het bedrijf en haar mogelijkheden spraken hem aan, en na twee jaar maakte hij de overstap naar Avocent waar hij sinds januari 2003 werkzaam is als sales manager.

"We zijn verheugd Frank in onze organisatie te kunnen verwelkomen en verwachten te kunnen profiteren van zijn rijke ervaring in account management en sales", zegt Ronald Hendriks, regional manager Avocent Benelux. De stijgende vraag naar KVM-switches, analoog en digitaal, komt vooral voort uit de veranderende behoeften van IT managers waar het gaat om het beheer van de serverruimtes. Zij verlangen centraal beheer, liefst vanaf iedere locatie. Met de gecentraliseerde netwerken en webgebaseerde systemen ligt er meer nadruk op het beheersbaar houden van de datacentres. Dat wordt met Avocent's KVM over IP-oplossingen gerealiseerd. Met KVM over IP kunnen netwerkbeheerders via het Internet toegang tot op het BIOS niveau krijgen tot hun servers. Tevens wordt veiligheid verhoogd, aangezien mensen niet meer in de serverruimte hoeven te komen en op de console wordt gereguleerd wie toegang heeft tot wat. Avocent is gedreven om haar enterprise customers en channel partners de beste oplossingen te bieden.

Bezoek voor meer informatie over prijzen, beschikbaarheid en productgegevens een bezoek aan Avocent op www.avocent.com.

Avocent
Avocent is een wereldwijd toonaangevende leverancier van apparatuur die de operators van datacentra ondersteunt bij het beheer van hun voortdurend groeiende server farms. De operators wordt via Internet in real time toegang geboden tot elk van hun computers, waar ook ter wereld, zonder dat hiervoor speciale hardware of software op deze computers hoeft te worden geïnstalleerd. Avocent is in 2000 voortgekomen uit de fusie tussen de toonaangevende innovators Apex Inc. en Cybex Computer Products Corporation. Het hoofdkantoor van Avocent is gevestigd in Huntsville, Alabama (VS), maar het bedrijf heeft ook vestigingen in Austin, Texas (VS); Redmond, Washington (VS); Sunrise, Florida (VS); Chelmsford, Massachusetts (VS); Shannon (Ierland); Londen (GB); Steinhagen (Duitsland); Tokio (Japan); China en Singapore. Voor meer informatie over Avocent en de producten van het bedrijf kunt u een bezoek brengen aan de website van het bedrijf op www.avocent.com

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat uitspraken die toekomstgericht van aard zijn, zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Hierbij gaat het om uitspraken die betrekking hebben op mogelijkheden in de markt, productontwikkeling, activiteiten op het gebied van engineering en design, en de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van producten. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de gedane uitspraken, inclusief de risico's die verbonden zijn aan de introductie en ingebruikneming van een nieuw product, risico's die verbonden zijn aan inspanningen op het gebied van productontwerp, en risico's die verbonden zijn aan de afhankelijkheid van een beperkt aantal leveranciers van componenten en single-source componenten. Andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de operationele en financiële resultaten afwijken van de gedane uitspraken zijn beschreven in het jaarrapport van Avocent op formulier 10-K dat is vastgelegd bij de Securities Exchange Commission op 29 maart 2002. Andere risico's kunnen in een later stadium worden beschreven in andere rapporten die bij de SEC zullen worden vastgelegd. Avocent wijst elke verantwoordelijkheid van de hand om de resultaten openbaar te maken van enigerlei herzieningen met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken als gevolg van gebeurtenissen of omstandigheden die plaatsvinden na de publicatiedatum van genoemde documenten of als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen.

Avocent, Cybex, KVM OVER IP, Click and Connect en AVWorks zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Avocent Corporation of zijn dochterondernemingen. AutoView is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Cybex Computer Products Corporation. Alle overige handelsmerken en bedrijfsnamen zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van de desbetreffende bedrijven.

###

Foto in hoge resolutie op verzoek beschikbaar.

Contactpersonen voor de media:
Ronald Hendriks
Avocent Corporation
+31 (0) 10 20 45 727
ron.hendriks@avocent.com

Nienke Schipper
AxiCom
+31 (0) 70 312 0384
nienke.schipper@axicom.com