Gemeente Den Helder

31-03-2003
Inzameldagen Fotokronieken van Nieuwediepers

Galerie Windkracht 13
Weststraat 107 in Den Helder
zondag 23 maart, 30 maart, 6 april en 13 april 2003 11.00 15.00 uur

Als onderdeel van de kunstmanifestatie Kaap Helder organiseert Kunst en Cultuur Noord-Holland een tentoonstelling over het Helderse marineleven aan de hand van familie- en amateurfotografie. Deze tentoonstelling heet Fotokronieken van Nieuwediepers. Hier hebben wij natuurlijk fotos en materiaal voor nodig. In galerie Windkracht 13 hebben wij daarom een aantal inzameldagen georganiseerd. Bij deze gelegenheden kunt u uw familiealbums, maar ook losse fotos of zelfs dias laten zien aan de curatoren. Wanneer het materiaal geschikt lijkt om onderdeel uit te gaan maken van de tentoonstelling, vragen zij u dit in bruikleen te geven. U zult uw albums of fotos weliswaar enige maanden moeten missen, maar wellicht treft u ze op de tentoonstelling aan. Wij behandelen al het materiaal met de grootst mogelijke zorg en het is voor de duur van de bruikleen verzekerd voor kosten van herstel van schade. Voor de presentatie maken we gebruik van afgesloten, beveiligde museumvitrines.

Wat zoeken wij?
Al het mogelijke fotomateriaal dat ons een ongeautoriseerde kijk geeft in het leven van de marineman/vrouw en zijn gezin. Met name onderwerpen als afscheid, weerzien, de achterblijvers, het leven thuis, maar ook passagieren en het dagelijks leven en rituelen aan boord hebben onze belangstelling.
Denk niet te snel dat uw verhaal niet interessant is. Ook de ouderdom van uw fotos of fotoalbums is niet in eerste instantie van belang. We hopen op een zo breed mogelijk aanbod.

De organisatie van Kaap Helder heeft kunst- en fotohistoricus Frido Troost gevraagd de samenstelling en organisatie voor dit project op zich te nemen. Mevrouw Gemma Bod assiteert hem hierbij. U kunt haar bellen als u niet in de gelegenheid bent om naar de inzameldagen te komen, maar wel materiaal wilt aanbieden voor de tentoonstelling. Haar telefoonnummer is 0223-634132.
« terug