Politie Gelderland-Midden

Nijkerk; Aanhouding voor poging doodslag Nijkerkse vrouw Publicatiedatum: 31-03-2003

De politie in de unit Noord (Nijkerk) heeft een 29-jarige man in Amsterdam aangehouden. De man wordt verdacht van de poging tot doodslag op een 49-jarige vrouw in Nijkerk. Hij is op maandag 31 maart rond het middaguur aangehouden. Nadere bijzonderheden kunnen op dit moment vanwege het onderzoek niet worden gegeven.

Op woensdagavond 26 februari werd de vrouw het slachtoffer van een gewelddadige overval in een woning aan de Spoorstraat in Nijkerk. Nadat er was aangebeld, drong een onbekende man haar woning binnen. Hij mishandelde de vrouw en eiste geld. Nadat de bankpas van het slachtoffer uit haar portemonnee was gehaald, nam het geweld iets af. Na de nodige verwensingen en bedreigingen verdween de verdachte.

Onderzoek
De politie begon direct met een onderzoek en riep op verschillende manieren getuigen op. Een uitzending van het televisieprogramma `Opsporing Verzocht' leverde vorige week nog zo'n 25 tips op. Maar ook op de digitale Nieuwsbrief van de politie en de berichtgeving in de media werd door diverse mensen gereageerd. Alles bij elkaar heeft dat geleid tot informatie, die de aanhouding vanmiddag mogelijk maakte.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---