Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems levert storage- en disaster recovery-oplossing aan Bank Nederlandse Gemeenten (BNG)

Waardenburg, 31 maart 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), implementeert een storage-consolidatie- en disaster recovery-oplossing bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Hiermee consolideert BNG haar storage-systemen op een open en flexibel platform. Door de systemen te centraliseren en te standaardiseren, wordt het storage-beheer vereenvoudigd. Daarnaast verkort BNG de tijd voor het maken van back-ups en zorgt de disaster recovery-oplossing van Hitachi Data Systems ervoor dat de bank bij calamiteiten mogelijkheden binnen bereik heeft om binnen vier uur weer operationeel te zijn, zonder verlies van data.

BNG is gespecialiseerd in financiële dienstverlening aan lokale overheidsinstellingen. Banken zijn volgens de wet verplicht om disaster recovery-programma's en -processen te implementeren. Voor de consolidatie van de bestaande storage-systemen koos BNG voor twee Hitachi Freedom Storage Lightning 9970V Series storage-systemen, aangevuld met het HiCommand Management Framework en Hitachi Resource Manager. De disaster recovery-oplossing omvat Hitachi TrueCopy, Hitachi ShadowImage en Hitachi Dynamic Link Manager, gebaseerd op hardware van McDATA, Emulex en Nishan.

Huib Alblas, Manager ICT van BNG: "Tijdens de selectiefase toonde Hitachi Data Systems een proactieve instelling en een creatieve en coöperatieve projectbenadering. Daarnaast redeneerden ze vanuit onze situatie en processen. Het bedrijf ontwierp een oplossing gebaseerd op een asynchrone remote copy waarmee BNG sterk kan besparen op netwerkkosten. Met onze keuze voor Hitachi Data Systems en haar hoogwaardige producten beschikken we over een veilige en betrouwbare storage-oplossing die volledig tegemoetkomt aan onze wettelijke verplichtingen. Tevens is de storage-omgeving opener en flexibeler, en veel eenvoudiger te beheren."

"Door de betrouwbaarheid die onze storage- en disaster recovery-oplossingen bieden, is Hitachi Data Systems voorkeursleverancier voor een groot aantal financiële instellingen", zegt Rob Bloemendal, accountmanager bij Hitachi Data Systems. "De keuze van BNG voor Hitachi Data Systems bevestigt onze sterke positie in de financiële dienstverlening en het succes van onze TrueNorth-strategie, gericht op het vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren van storage-infrastructuren."

Bank Nederlandse Gemeenten (BNG)
De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. Met gespecialiseerde dienstverlening draagt BNG bij aan zo laag mogelijke kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Klanten van BNG zijn overheden en instellingen op het gebied van volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en nut. BNG biedt financiële diensten op maat, zoals kredietverlening, betalingsverkeer, advisering en elektronisch bankieren.

Ingezonden persbericht