Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 31 maart 2003



Winterswijk - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 29-jarige inwoner van Winterswijk is op 31 maart omstreeks 04.30 uur op de Beerninkweg met zijn auto in de berm geraakt, waarna hij de controle over het stuur kwijt raakte. Hierdoor sloeg de man met de auto over de kop en kwam op kant op de weg terecht. De man raakte door de aanrijding niet gewond. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 680 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.



Zelhem - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 26-jarige inwoner van Zelhem is op 30 maart omstreeks 22.45 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hummeloseweg. De man reed over genoemde weg en had niet voortdurend zijn auto onder controle, waardoor hij met zijn auto over de kop sloeg. De man raakte door de aanrijding licht gewond aan zijn mond. Na een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 765 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Lichtenvoorde - Rijden onder invloed

Een 54-jarige inwoner van Lichtenvoorde is op 30 maart omstreeks 17.15 uur op de Lievelderweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 235 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van twee uren en een transactie aangeboden.


Lichtenvoorde - Dekzeilen vrachtauto's opengesneden

In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een bedrijf aan de Albert Schweitzerstraat van zeven vrachtauto's de dekzeilen opengesneden. Tot op heden worden geen goederen vermist. Vermoedelijk zijn de daders gestoord toen het alarm afging.


Winterswijk - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 26-jarige inwoner van Winterswijk is op 31 maart omstreeks 01.30 uur op de Ratumsestraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 635 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van zeven uren uitgereikt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Diefstal bromfiets

Een 18-jarige inwoner van Winterswijk heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn bromfiets. De afgesloten bromfiets stond bij een eetgelegenheid aan de Molendijk en werd op 30 maart tussen 20.00 uur en 23.00 uur weggenomen.


Doetinchem - Inbraak in horecagelegenheid

Op 31 maart is tussen 04.00 uur en 07.45 uur ingebroken in een horecagelegenheid aan de Korte Kapoeniestraat. Om binnen te komen vernielden de daders een toegangsdeur. In het pand werden een kassa en speelautomaten opengebroken. Naast geld hebben de daders ook een bewakingscamera en een videorecorder weggenomen.


Doetinchem - Controle voertuigen met aanhangwagens

Op 29 maart zijn tussen 09.30 uur en 12.30 uur op de C. Missetstraat en de Havenstraat voertuigen met aanhangwagens gecontroleerd.
In de C. Missetstraat werden 25 voertuigen gecontroleerd.Hierbij werden de volgende overtredingen geconstateerd:
3 x onjuiste verlichting
3 x geen juiste kentekenplaat
8 x geen juiste hulpkoppeling
7 x geen juiste losbreekreminrichting
1 x geen juist rijbewijs
1 x overschrijding van het maximum toegestane gewicht.
In de Havenstraat werden 48 voertuigen gecontroleerd. Hier werden de volgende overtredingen geconstateerd:
4 x geen goed werkende richtingaanwijzer
2 x geen juiste remlichten
6 x geen juiste kentekenplaat
5 x geen juist rijbewijs
1x geen losbreekreminrichting


Doetinchem - Alcoholcontrole

Op 30 maart werd tussen 18.00 uur en 20.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Terborgseweg. Hierbij werd van 55 automobilisten een blaastest afgenomen. Een 43-jarige automobilist uit Zevenaar had teveel alcohol gedronken. Bij een ademanalyse op het bureau blies hij 360 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van drie uren en een transactie aangeboden.


Snelheidscontroles 30 maart

Zelhem:
Aaltenseweg, max. 60 km/uur, van 14.30 uur tot 16.15 uur, vier overtredingen, hoogst gemeten snelheid 87 km/uur.
Beek (Bergh):
Peeskesweg, max. 80 km/uur, van 11.30 uur tot 14.30 uur, 35 voertuigen gecontroleerd, vijf overtredingen, hoogst gemeten snelheid 95 km/uur.







Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --