Politie Gelderland-Zuid







Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89






Datum Zondag 30 maart



DISTRICT STAD NIJMEGEN



Woninginbraken

In een woning aan de Crescendostraat is op vrijdag 28 maart ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder andere een klok gestolen. Aangifte deed de 56-jarige bewoner.
In een woning aan de 31ste straat Aldenhof is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder andere een DVD-speler gestolen.
In een woning aan de 25ste straat Malvert is afgelopen weekend ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Het is nog niet bekend welke goederen uit de woning zijn gestolen. Aangifte deed een 21-jarige inwoonster van Rotterdam.


Ongeval met letsel

Op vrijdagavond 28 maart is op de Weurtseweg een 49-jarige automobiliste uit Nijmegen tegen een boom gereden. De automobiliste reed over de Weurtseweg in de richting van de Mercuriusstraat. Vermoedelijk had zij haar auto niet onder controle en botste zij tegen een boom. De automobiliste is met voor behandeling overgebracht naar het Canisius ziekenhuis.


Man valt vrouw lastig

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart is een 24-jarige inwoner van Nijmegen op de Lange Hezelstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 34-jarige inwoonster van Nijmegen te hebben lastiggevallen. Inmiddels hadden omstanders de man vastgehouden en kwam de politie ter plaatse. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Harddrugs

Op vrijdagavond 28 maart zijn drie personen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Op de Tweede Oude Heselaan werd een 35-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Op de Anjelierenweg werden een 22-jarige inwoner van Nijmegen en een 42-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwstraat een 20-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Een portier waarschuwde de politie nadat hij de drugs aantrof. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.


Beroving

Op vrijdagavond hebben twee onbekende mannen gepoogd een 17-jarige inwoner van Beuningen van zijn brommer te beroven. De 17-jarige reed op zijn brommer over de Hogelandseweg. De bromfietser kwam daar ten val. Vervolgens gaf een van de twee mannen de bromfietser een klap in het gezicht en probeerde de ander de bromfiets van de 17-jarige te stelen. Toen dit niet lukte ging het tweetal er op een andere bromfiets van door. De 17-jarige deed aangifte van poging tot diefstal met geweld.


Auto gestolen

Vanaf de De Ruyterstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een rode Opel Kadett met het kenteken YH-64-JN gestolen. Aangifte deed een 45-jarige inwoner van Nijmegen.


Bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Zijpendaalstraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend welke goederen gestolen zijn. Aangifte volgt nog.



DISTRICT TWEESTROMENLAND





Heumen- woninginbraak

In een woning aan de Vosseneindseweg is op vrijdagavond 28 maart ingebroken. Door een bovenlicht te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is een mobiele telefoon gestolen. Aangifte deed een 27-jarige inwoonster van Beuningen.


Wijchen- ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag is op de Elstweg 42-jarige bromfietser uit Wijchen tegen een 76-jarige voetganger gebotst. De bromfietser wilde keren en botste hierbij tegen de voetganger. Hierbij kwam de bromfietser ten val en brak een been. De voetganger bezeerde zijn schouder.


Groesbeek- mannen aangehouden voor in bezit hebben XTC

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee inwoners van Tiel, 17 en 19 jaar oud, aan gehouden voor het in bezit hebben van XTC. Het tweetal werd gecontroleerd door medewerkers van een uitgaansgelegenheid waar zij waren. De medewerkers van de uitgaansgelegenheid troffen de XTC aan en stelde de politie hiervan in kennis. De politie hield de twee Tielenaren aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.




DISTRICT DE WAARDEN



Culemborg- mishandeling

Een 22-jarige inwoner van Culemborg deed op vrijdagavond 28 maart aangifte van mishandeling. De man stond op de Zandstraat met een aantal personen te praten. Plotseling reed een bestuurder van een scooter erg snel langs hen. De 22-jarige sprak de bestuurder van de scooter aan op zijn rijgedrag. De scooterbestuurder was hier niet van gediend. Hij stapte af en sloeg met een vermoedelijk metalen voorwerp de 22-jarige Culemborger tegen zijn arm. Vervolgens vertrok de scooterrijder. De politie kon enige tijd later de scooterrijder, een 17-jarige inwoner van Culemborg, op de Tollenstraat aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Heukelum- woninginbraken

In een viertal woningen aan de Hoeghen Camp is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door onder andere toegangsdeuren te forceren zijn de dieven de woningen binnengekomen. Uit de woningen is onder andere communicatieapparatuur gestolen. De bewoners van de woningen deden aangifte. Ook is in een woning aan de Ringovenlaan ingebroken. Hier zijn de dieven via een achterdeur de woning binnengekomen. Er is communicatieapparatuur gestolen. Tevens is gepoogd in een woning aan de Bezander in te breken.


Tiel- mishandeling

In een horecagelegenheid aan het Plein ontstond op vrijdagavond een vechtpartij waarbij verschillende personen betrokken waren. Vermoedelijk is de toedracht tot de vechtpartij een woordenwisseling tussen een 38-jarige inwoner van Tiel en een 24-jarige inwoner van Tiel. Over en weer werd geslagen. Vervolgens raakte een aantal omstanders betrokken bij het incident. Een viertal personen deed aangifte van mishandeling.


Hedel- auto gestolen

Vanaf de Nieuwstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Opel Kadett met het kenteken ZT-35-FG gestolen. Aangifte deed de 31-jarige eigenaar uit Hedel.


Ommeren- vechtpartij

In een uitgaansgelegenheid aan de Ommerenveldseweg is in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij ontstaan tussen een aantal bezoekers van de uitgaansgelegenheid en enkele medewerkers. De toedracht tot de vechtpartij is niet bekend. Over en weer is geslagen. Uiteindelijk wisten de medewerkers van de horecagelegenheid het groepje bezoekers naar buiten te krijgen. De politie was inmiddels ter plaatse en wist de gemoederen te sussen. Aangiftes volgen nog.


Haaften- woninginbraak

In een woning aan de Van Lookeren Campagnestraat is op zaterdag 29 maart ingebroken. Het is niet bekend hoe de dieven de woning zijn binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen. Aangifte deed de 38-jarige bewoner.


---- --