Politie Zaanstreek-waterland



13:03 30-MRT-03
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG
Gewonde bij kopstaart aanrijding
Bij een kopstaart aanrijding op de Wandelweg ter hoogte van het Vestaplein is een passagier van een personenauto, een 61-jarige vrouw uit Zaandam, gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen de bestuurder afremde voor een links afslaande auto, en werd aangereden door de achteropkomende auto. De vrouw liep nekletsel op. Beide personenauto's werden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

07:53 31-MRT-03
loc.: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Kassa en fooienpot gestolen
Bij een inbraak in een bedrijf zijn de kassa en de fooienpot weggenomen. Ter plaatse bleek dat er een ruit van een toegangsdeur was vernield waarna men het pand heeft betreden.

08:23 31-MRT-03
loc.: PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN/ FLEVOSTRAAT
Fietsster en dochtertje (2) gewond geraakt
Een 34-jarige vrouw uit Purmerend en haar 2-jarige dochtertje zijn gewond geraakt toen zij op de fiets de kruising overstaken en werden aangereden door een vanaf de kruisende weg optrekkende auto. Het 6-jarige dochtertje, dat op een fietsje voor de vrouw reed, bleef ongedeerd. Toen het verkeerslicht voor de automobilist op groen sprong, zag hij de vrouw, die zich nog op de kruising bevond, over het hoofd. De fietsster en haar dochtertje werden voor controle overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

09:44 31-MRT-03
loc.: WORMERVEER, ZAANSTROOM, LIJSTERSTRAAT

Diverse ruiten vernield

Zondagnacht zijn bij twee verschillende flats in Wormerveer ruiten vernield. Een ruit van 90 cm x 50 cm van de hal die toegang geeft tot de flat de Zaanstroom, gelegen aan de Noordeinde, werd tussen 03.00 en 04.00 uur vernield. Tevens heeft men geprobeerd het kozijn in de brand te steken, waardoor een brandplek van 10 cm ontstond.
Bij een flat aan de Lijsterstraat werden tussen 02.00 en 07.00 uur aan de rechterzijde van de ingang twee ruiten van 60 cm bij 70 cm ingetrapt.

11:26 31-MRT-03
loc.: PURMEREND, MAASSTRAAT

Vernieling kerk

Tussen zondagmiddag 13.00 uur en maandagochtend 08.30 uur is een ruit van 0,40 m x 1,50 m van een kerkgebouw ingegooid. Dit betreft een raam aan de zijde van de Scheldestraat.

11:26 31-MRT-03
loc.: PURMEREND, KWADIJKERKOOGWEG
Geldkistje uit bedrijf gestolen
Bij een inbraak in een bedrijf is rond middernacht een geldkistje met kleingeld gestolen. Aan de voorzijde van het pand werd een ruit ingegooid. Kennelijk is men door de kapotte ruit in het pand gekomen. Uit een bureaulade heeft men een geldkistje met kleingeld weggenomen. Verder werden twee roldeurkasten opengebroken, waaruit niets werd meegenomen.

12:53 31-MRT-03
loc.: ZAANDAM, ZUIDDIJK

Lege flessen en gereedschap gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf zijn kratten met lege flessen en gereedschap gestolen. Dit gebeurde tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en maandagochtend 07.00. Men kwam binnen door een raam op de eerste verdieping te forceren.


---- --