Productie van Windows Server 2003 gestart

Schiphol-Rijk, 31 maart 2003 - Windows Server 2003, de volgende versie van het server-besturingssysteem van Microsoft is uit de ontwikkelingsfase gekomen en nu in productie gegaan. Het is een geïntegreerd serverplatform waarmee bedrijven de efficiency van hun ICT-infrastructuur met maximaal 30 procent kunnen verhogen. Bij het ontwikkelen is een zeer rigoureus testprogramma toegepast, waaronder een grondige audit waarbij iedere regel code is gecontroleerd. Mede dankzij deze inspanningen is Windows Server 2003 optimaal beveiligd. Daarnaast is gekozen voor een 'secure by design' concept, wat inhoudt dat de software standaard geconfigureerd is met de veiligste programma-instellingen. Ook is het voorzien van een aantal innovatieve functies op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. De nieuwe versie is uitgebreid getest door klanten over de hele wereld en ruim 70.000 partners zijn gereed om Windows Server 2003 te leveren, installeren en beheren, zodra het op 24 april wereldwijd wordt gelanceerd.

Een van de belangrijkste ontwikkeldoelstellingen was om klanten in staat te stellen om hun kosten terug te brengen en de productiviteit te verhogen. 'Early adopters' melden verbeteringen op onder andere de volgende aspecten:


* Serverconsolidatie - bedrijven hebben 20 tot 30 procent minder servers nodig;
* Prestaties - de snelheid ligt gemiddeld twee maal zo hoog;
* Beheerkosten - een kostenreductie van gemiddeld 20 procent op alle aspecten van het beheer;
* Productiviteit - 35 procent van de klanten was in staat om ICT-medewerkers productiever in te zetten op andere projecten;
* Uitrolkosten - een besparing van gemiddeld 50 procent vergeleken met de uitrol van Windows NT Server 4.0 binnen een organisatie.

Organisaties met Windows NT Server 4.0 zullen de hoogste winst behalen uit een migratie naar Windows Server 2003. Systemen zijn bijvoorbeeld 100 maal zo schaalbaar, terwijl de kosten per transactie ongeveer 1/10e zijn van de bedragen die golden ten tijde van de lancering van Windows NT Server 4.0.
Hoge prestaties voor alle toepassingsgebieden
Met het nieuwe platform kunnen organisaties rekenen op sterk verbeterde prestaties bij alle toepassingsgebieden, zoals databaseserver, applicatieserver, webserver, file- en printserver, directory services en terminal services. Uit recentelijk gepubliceerde testgegevens van onder andere Transaction Processing Performance Council (TPC) TPC-C, TPC-H en TPC-W blijkt dat Windows Server 2003 en SQL Server 2000 op weg zijn naar de koppositie op het gebied van databaseprestaties. De schaalbaarheid wordt verder verhoogd met de lancering van de 64-bit versie van SQL Server 2000 Enterprise Edition. Deze versie is specifiek ontworpen voor de geheugenintensieve toepassingen die op de 64-bit versies van Windows Server 2003 gedraaid zullen worden. Vooral klanten die gebruikmaken van grote multiprocessor-servers met 64 Intel Itanium 2-processors zullen hiervan profiteren.

Wereldwijde lancering: 24 april
Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 en SQL Server Enterprise Edition (64-bit), worden op 24 april a.s. wereldwijd gelanceerd. De Windows Server-familie bestaat uit:


* Windows Server 2003 Datacenter Edition;

* Windows Server 2003 Datacenter Edition for 64-bit Itanium 2 systems;
* Windows Server 2003 Enterprise Edition

* Windows Server 2003 Enterprise Edition for 64-bit Itanium 2 systems;
* Windows Server 2003 Standard Edition;

* Windows Server 2003 Web Edition;

* Windows Small Business Server 2003 (later dit jaar leverbaar).
Teleconferentie Bill Vegthe
Afgelopen vrijdag heeft Bill Vegthe, corporate vice president van the Windows Server group, een teleconferentie gegeven over Windows Server 2003, gevolgd door een korte Q&A-sessie. Deze teleconferentie is opgenomen en kan beluisterd worden via het volgende nummer:

00 1 706 6459291
Daarbij dient u de volgende passcode op te geven: 9442865

Meer informatie over Windows Server 2003 is te vinden op www.microsoft.com/windowsserver2003/ en www.microsoft.com/netherlands/windows/server2003.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.