Gemeente Heythuysen

Nieuws

Burgemeester Truijen krijgt 2 voorzitterhamers van het WNF!

Burgemeester Truijen krijgt 2 voorzitterhamers van het WNF! Burgemeester Truijen heeft woensdag 26 maart jl. twee voorzittershamers van FSC-hout in ontvangst genomen uit handen van het Wereld Natuur Fonds en de FSC. De burgemeester ontving er een voor de gemeente Heythuysen en een voor de gemeente Hunsel. De overhandiging vond plaats door een delegatie die bestond uit Rachelle Geurts en Tim Schouten, twee als boom verkleedde scholieren van basisschool De Beukenhof, mevrouw Daniëlle Peet, delegatieleider van het WNF en de heer Theo van den Berkmortel, inwoner van Hunsel en coördinator van het Natuur- en Milieucentrum De Ijzeren Man in Weert.

Mevrouw Peet gaf in haar speech aan dat ze hoopte dat de beide bestuurscolleges met deze hamer goede besluiten zouden nemen voor een duurzame toekomst. Tevens riep ze de gemeenten op het woud te sparen en te kiezen voor het gebruiken van FSC-hout omdat hiermee de natuur en de mensen die in en van het bos leven geholpen worden. De burgemeester beloofde tijdens de eerstvolgende raadsvergadering in Heythuysen en Hunsel de voorzittershamer te gebruiken en haar boodschap door te geven. Irene Schouten, de zus van Tim, legde alles vast op de camera.
Met het overhandigen van deze hamer gaf het Wereld Natuur Fonds en de FSC het startsein voor de FSC-campagne die van 26 maart tot en met 30 april 2003 plaatsvindt.