Dienstenbond CNV

CAO Meeùs-Zuid
31-03-2003

Naar aanleiding van allerlei geruchten over het voortbestaan van de CAO Meeùs heeft er een gesprek plaatsgevonden met de directie van Meeùs. Tijdens dit gesprek kwam duidelijk naar voren dat er ook bij de directie van Meeùs geen enkele twijfel bestaat over de voortzetting van de CAO.

Tijdens enkele presentaties van de personeelsregelingen is door een communicatiestoornis de indruk gewekt dat de CAO Meeùs is beëindigd. Dit is pertinent niet het geval. De heer Jansen heeft dit tijdens bovenvermeld gesprek uitdrukkelijk bevestigd.

Bovenstaande betekent dat er momenteel voor de medewerkers van Meeùs Zuid twee arbeidsvoorwaardenregelingen bestaan. Naast de CAO zijn er nu tevens de zogenaamde personeelsregelingen van toepassing. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de CAO prevaleert ingeval er een tegenstrijdigheid bestaat tussen beide regelingen.

De bedoeling vanbeide regelingen is dat deze regelingen zullen integreren. Op korte termijn zullen hierover gesprekken gevoerd gaan worden tussen de Verzamelde Ondernemingsraden Meeùs en de CNV Dienstenbond.

Om dit proces succesvol te kunnen laten verlopen is het van belang dat er meer medewerkers lid worden van de CNV Dienstenbond. Ik doe dan ook een beroep op u om uw collegas lid te maken van de CNV Dienstenbond. Naast collectieve ondersteuning kan men als lid onder meer aanspraak maken op:

* volledige rechtsbijstand

* juridische hulp in arbeidszaken (wanneer u minimaal 6 maanden lid bent)

* ondersteuning van ons loopbaanadviesbureau
* ondersteuning van ons financieel adviesbureau
Maak kennis met ons uitgebreide dienstenpakket
Bent u nog geen lid? Word dan nu lid

Vragen?
Voor vragen of opmerkingingen kunt u terecht bij Leo Steegemans, tel: (040)2116674.