Dienstenbond CNV

Overleg CAO Architecten komt op gang
31-03-2003

Op 27 maart jl. vond alweer de vierde onderhandelingsronde plaats voor de nieuwe CAO Architecten. Langzaam maar zeker krijgt het overleg invulling. Overigens met nog weinig concrete afspraken. De discussie tot nu toe stond vooral in het teken van modernisering.

Modernisering van de CAO zou, volgens uw werkgevers, invulling moeten krijgen door op bureau-niveau sommige CAO-afspraken een eigen invulling te geven of te ruilen. De discussie is tot nu toe behoorlijk abstract. Naar de huidige stand van zaken in de onderhandelingen zal deze discussie voor de komende CAO geen gevolgen hebben. Er dienen nog allerlei principiële vragen te worden beantwoord, zoals de vraag wie dat op bureau-niveau zou kunnen regelen en over welke arbeidsvoorwaarden het dan zou kunnen gaan. De beantwoording van deze vragen is cruciaal voor de opstelling van de CNV Dienstenbond.

Naast modernisering van de CAO is tot nu toe gesproken over de volgende onderwerpen:

* Loon
Uw werkgevers bieden een verhoging van 2% per 1 juli aanstaande. Dit dient afgezet te worden tegenover de looneis van de CNV Dienstenbond van 2,5% per 1 april. Nog een behoorlijk verschil!


* Kinderopvang
Ondanks de onduidelijke termijn waarop nieuwe wettelijke regels voor kinderopvang ingaan, verschuilt de BNA zich achter deze nieuwe wet. Samengevat: nu geen regeling in de CAO, en al helemaal geen uitbreiding, aldus de BNA.


* Werkgelegenheid
Door CNV Dienstenbond is het voorstel ingebracht om twee nieuwe afspraken te maken in de CAO. De eerste afspraak zou moeten zijn dat bij krimp in de order portefeuilles er gemeld wordt aan CAO-partijen. Bijvoorbeeld als er, door die krimp, een verlies aan arbeidsplaatsen in het geding is van meer dan 5 arbeidsplaatsen. Dat geeft CAO-partijen inzicht in de werkgelegenheidsontwikkeling. Als er aanleiding toe is, kan er dan ook door de bedrijfstak actie worden ondernomen. In de tweede plaats is door ons voorgesteld om diegene die getroffen wordt, vanuit de CAO financieel te ondersteunen bij loopbaanadvies. Op beide voorstellen is door de BNA huiverig gereageerd.


* 38/40-uur: Volop in discussie is ook de kwestie of aan medewerkers het keuzerecht kan worden geboden om te kiezen tussen een werkweek van 38 en 40 uur. Dit is vooral interessant voor de invulling van de CAO à la carte (artikel 21). Het al of niet vrij beschikbaar hebben van roostervrije dagen om in te zetten voor het CAO à la carte, is immers een individuele afweging. De CAO moet die keuze dan wel toe staan.


* Arbeid en zorg
Inzake de uitbreiding van loondoorbetaling bij zorgverlof lijken partijen tot elkaar te komen.


* De kwestie is even vertrouwd als pijnlijk: Wie betaalt de rekening van de gestegen pensioenkosten? Wat is de verdeling van de kosten? Hierover bestaat nog volstrekt geen overeenstemming.

Zoals u ziet zijn nog veel onderhandelingspunten niet ingevuld. Een klein winstpuntje ten opzichte van vorig jaar is, dat BNA en vakbonden (nog) niet ruziënd over straat rollen. Maar wat niet is, kan nog komen. De onderhandelingen zullen worden vervolgd op 10 april aanstaande. Als er weer aanleiding toe is, hoort u weer van ons.

Is uw collega al lid?
Is u uw collega al lid van de CNV Dienstenbond? Verspreid deze tekst onder uw collega's en overtuig hen van het nut van het lidmaatschap. lid worden

Meer informatie?
Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052.

n.b. deze Informatie is ter info ook verzonden aan de leden werkzaam bij Ingenieursbureaus.