Ingezonden persbericht


Texas Instruments RFid Systems ondersteunt ISO/IEC 14443 type B met nieuw contactloos betalingsplatform

Almelo, 31 maart 2003 ? Texas Instruments RFid Systems (TI-RFid?), de gerenommeerde fabrikant van RFID-tags, -labels en -leessystemen, heeft een uiterst flexibel en veilig platform voor betalingstransacties ontwikkeld conform de norm ISO/IEC 14443 type B voor betalingstransacties. Texas Instruments heeft momenteel bij een aantal belangrijke klanten een testopstelling staan van een voordelige, op de gangbare normen gebaseerde PCD-leesmodule (Proximity Coupling Device), en werkt aan de ontwikkeling van PICC-chips (Proximity Integrated Circuit Card) die volledig conform ISO/IEC 14443 type B (deel 1 tot en met 4) zijn. Samples van de nieuwe chips zijn in het tweede kwartaal van 2003 beschikbaar.

ISO/IEC 14443: norm voor contactloos betalen
De norm ISO/IEC 14443 maakt een betere hoge mate van beveiliging en een snelle uitwisseling van gegevens mogelijk: dankzij een snellere uitwisseling van gegevens, een vereiste voor financiële transacties. Transactiegegevens kunnen veilig worden opgeslagen op de RF-chip en veilig worden verzonden via de contactloze interface. American Express, Mastercard en Visa hebben de norm ISO/IEC 14443 al ondersteund als dé norm voor contactloze betalingen.

Kenmerken chip
Het nieuwe platform van Texas Instruments is eenvoudig te implementeren en zeer schaalbaar, afgestemd op de toekomstige behoeften van de markt. Kenmerken van de chip zijn de flexibele en programmeerbare geheugenarchitectuur en het bestandssysteem dat meerdere toepassingen ondersteunt, zoals bijvoorbeeld een kaart voor het openbaar vervoer, voor parkeren en voor het afrekenen van lunch in de bedrijfskantine. Een belangrijk kenmerk is ook de dynamische encryptie met behulp van algoritmen (Triple DES en SHA-1) die door het National Institute of Standards and Technology (NIST) is goedgekeurd. De chip kan op diverse manieren worden ingebouwd, van ISO 7810-kaarten tot innovatieve driedimensionale tokens op maat, zoals sleutelhangers. Texas Instruments beschikt over een uitgebreide knowhow op het gebied van de productie van dergelijke speciale tokens.

Veel mogelijkheden voor contactloze betalingstransacties "Van openbaar vervoer tot detailhandel, steeds meer bedrijven willen een draadloze,
op de gangbare normen gebaseerde betalingsoplossing die veilig, snel en gemakkelijk eenvoudig te implementeren is", aldus Dave Slinger, vice-president van Texas Instruments en algemeen directeur van TI-RFid Systems. "ISO 14443 voldoet volledig aan de eisen en wensen van de gebruikers voor contactloze betalingstransacties. Type B vindt steeds meer ondersteuning in de sector. Dat is de reden waarom wij ervoor hebben gekozen een flexibel platform te ontwikkelen conform 14443 type B, in aanvulling op ons bestaande productaanbod. Zo kunnen we onze (potentiële) klanten beter van dienst zijn en onze marktpositie verbeteren."

Doelmarkten
Radio Frequency Identification is een algemeen toegepaste, volwassen techniek voor contactloze betalingen door de consument, met alle voordelen van dien voor de handelaar, de leverancier van de apparatuur en de consument zelf waarbij vooral het gemak voor de consument en de hoge mate van beveiliging voorop staan. In 1997 lanceerde Texas Instruments zijn radiotechnologie eerste produckten voor draadloze contactloze betalingen met de introductie van de ExxonMobil Speedpass, die in Noord-Amerika meer dan 6,5 miljoen actieve gebruikers heeft. Het nieuwe ISO/IEC 14443-platform van Texas Instruments is ontworpen voor ondersteuning van uiteenlopende betalingstoepassingen, met een migratietraject naar de toekomst. Tot de doelmarkten behoren financiële instellingen, openbaar vervoer, automatenautomaatverkoop, hospitality (cruiseschepen, hotels, e.d.) horeca en de detailhandel.


- einde persbericht -

Over Texas Instruments
Texas Instruments (TI) is een internationale producent van halfgeleiders en 's werelds belangrijkste ontwerper en leverancier van digitale signaalverwerking en analoge technologieën. Daarmee verschaft het bedrijf de motoren voor de digitalisering van de elektronica. TI heeft zijn hoofdkantoor in Dallas (Texas) en produceert ook sensoren en besturingselementen, educatieve en productiviteitsverhogende software en oplossingen voor digitale beeldverwerking. TI heeft productie- of verkoopvestigingen in meer dan 25 landen. In 1991 bracht TI als eerste internationaal opererende halfgeleiderproducent een RFID-systeem op de markt.
Kijk voor meer informatie over producten en diensten van Texas Instruments op www.ti.com

Over TI-RFid Systems
Texas Instruments Radio Frequency Identification Systems (TI-RFid?) is ontwikkelaar en producent van beproefde (RFID-)oplossingen die in uiteenlopende soorten applicaties worden gebruikt. Texas Instruments was met de oprichting van TI-RFid? in 1991 de eerste internationale producent van halfgeleiders die RFID-systemen op de markt bracht.

Ingezonden persbericht