Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 31 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen
Diefstal auto

In de nacht van zaterdag op zondag is een auto gestolen aan De Ruyterstraat. Het betreft een rode Opel Kadett, kenteken YH-64-JN. Een 45-jarige Nijmegenaar deed aangifte.

Inbraak in woning

Maandagnacht werd ingebroken aan de Voorstadslaan. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een bovenlicht. Er werden een geldbedrag en diverse pasjes gestolen. Een 28-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.

Inbraak in bedrijf

Zondagnacht werd ingebroken aan de Koopvaardijweg. Vooralsnog is onbekend hoe men zich de toegang tot het pand heeft verschaft. Er werd gereedschap gestolen. Een 31-jarige Beuningse man deed aangifte.

Aanhouding

Zondagavond is een 48-jarige Nijmeegse vrouw op de Kronenburgersingel aangehouden. De vrouw overtrad een eerder uitgereikte verblijfsontzegging voor dat gebied. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

Zondagavond is een 55-jarige Nijmeegse vrouw op de Van Diemerbroeckstraat beroofd van haar tas. De vrouw liep over het trottoir toen zij voelde dat de tas van haar schouder werd getrokken. Twee mannen gingen er met haar tas vandoor. De aangeefster mist geld, sieraden en kleding.


District Tweestromenland


Druten - Inbraak in bedrijf

Zondag op maandagnacht werd ingebroken aan de Klepperheide. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een ruit. De 44-jarige Drutense aangever mist een geldbedrag.


District De Waarden


Tiel - Verkeersongeval met letsel

Zondagmiddag is een 67-jarige automobilist uit 's-Gravenhage, om nog onbekende reden, tegen de vangrail van de A15, ter hoogte van Tiel, tot stilstand gekomen. De man en zijn 58-jarige passagier werden door de brandweer uit de auto bevrijd, waarna ze zijn overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis voor verder onderzoek.

Culemborg - Aanhouding

Zondagmiddag is een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden voor vernieling. De 26-jarige man had een 38-jarige Utrechtse man en diens vriendin meerdere malen bedreigd. Korte tijd nadat de 26-jarige verdachte de autobanden van de 38-jarige aangever had lek gestoken werd de verdachte rijdend aangetroffen op de Beusinchemsedijk. Hierop werd de man aangehouden. Bij een ademanalysetest gaf de uitslag van het ademanalyseonderzoek 395 ugl waar wettelijk 220 ugl is toegestaan. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Naast het proces-verbaal kreeg de 26-jarige tevens een rijverbod voor enkele uren opgelegd.

Nadat de verdachte in vrijheid was gesteld heeft hij zondagavond opnieuw de 38-jarige aangever bedreigd en de ruitenwisser van diens auto afgebroken. Hierop werd de 26-jarige man wederom aangehouden. De aanleiding tot de problemen lag in de relatiesfeer

Een 29-jarige Utrechtse man die zich met deze aanhouding bemoeide, weigerde zich te verwijderen. Hierop is hij eveneens aangehouden. Beide mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Tiel - Aanhouding

Zondagavond is een 29-jarige man uit Tiel aangehouden als verdacht van diefstal van een fiets. De man bevond zich op het rangeerterrein van het station aan de Spoorstraat.Op het moment dat de man hem wilde aanspreken was onduidelijk of de fiets toebehoorde aan de man. Hierop is hij aangehouden.

Zaltbommel - Inbraak in woning

Zondagavond werd ingebroken aan de Waluwestraat. Vooralsnog is onbekend hoe men zich de toegang tot het pand verschaft. De 40-jarige aangeefster uit Zaltbommel mist identiteitspapieren, communicatieapparatuur en audioapparatuur.


---- --