Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (31/3)

maandag 31 maart 2003

Alcoholcontrole gericht op bezoekers sportkantines

BREDA - Op zondagmiddag en avond 30 maart heeft de politie van team Breda Zuid Oost een alcoholcontrole gehouden in de wijken Brabantpark en Heusdenhout. De alcohol controle was met name gericht op publiek komend uit sportkantines. Er werd tussen 14.30 uur en 19.00 gecontroleerd op de Heerbaan en de Tilburgseweg. Niet alle bestuurders bleken alcoholvrije `gesport` te hebben.

In totaal werden 225 bestuurders van personenauto`s en motoren onderworpen aan de blaasproef op straat. Hiervan werden vijf bestuurders aangehouden. Uiteindelijk bleken 4 bestuurders ook daadwerkelijk te veel gedronken te hebben.

Een 35 jarige man uit Prinsenbeek verklaarde de avond ervoor Half-vasten gevierd te hebben. Hij bleek omstreeks 15.30 uur nog steeds onder invloed te zijn van alcohol van de avond ervoor. In dit geval kon de politie volstaan met het uitschrijven van een bekeuring van 190 Euro.

Een 73 jarige man uit Tilburg kon op het bureau tijdens de officiële ademanalyse niet volbrengen. Met behulp van een GGD-politiearts werd bij hem een bloedproef afgenomen. Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd, omdat hij op basis van de voorlopige test resultaten waarschijnlijk zoveel te veel had gedronken dat zijn rijbewijs afgenomen moest worden. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod mee van 12 uren.

Een 55 jarige man uit Tilburg bleek ook teveel te hebben gedronken. Hij verklaarde vier biertjes te hebben gedronken en kreeg hiervoor een bekeuring van 190 Euro.

Omstreeks 18.30 uur werd een 43 jarige man aangehouden uit Breda. De man had na een tenniswedstrijd in de kantine een zeven of acht biertjes gedronken. Na de ademanalyse bleek dat de man zodanig veel alcohol had gedronken, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie zal voor hem ook een proces-verbaal opmaken en hij kreeg een rijverbod van 6 uren.

De politie van Breda Zuid Oost is voornemens in de toekomst op zondagmiddagen vaker alcoholcontroles te houden.

Brommobiel uitgebrand

BREDA - Op de Pauwstraat is gisteren een brommobiel uitgebrand. Mogelijk heeft men getracht om het ding weg te nemen, waarna men het in brand heeft gestoken. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Messenslijper vraagt woeker prijzen

BREDA - Een nog onbekende messenslijper, die vanuit een grijze stationcar werkt weet wel van wanten als het op afrekenen aankomt. Een bewoner in de Vlaanderenstraat moest vandaag per geslepen mes 30 euro op tafel leggen. In de binnenstad van Breda bleek de prijs hoger te liggen. Daar moest een slachtoffer 50 euro voor een scherp mes betalen. Van de auto is geen merk of kenteken bekend.

Zakkenrollers weer actief

BREDA - Een 56 jarige Bredase vrouw is vanmorgen slachtoffer geworden van zakkenrollerij toen ze tijdens het instappen van een autobus op de Oude Vest werd gerold door een vrouw, die het slachtoffer omschrijft als een zuidelijk type. Twee kinderen die kennelijk bij de stelende vrouw hoorden vroegen de chauffeur om de weg. De afleiding die hierdoor ontstond bleek kennelijk genoeg om weer een slachtoffer te kunnen maken. De vrouw mist een portemonnee met 175 euro.

Vernieling aan 15 personenauto`s

BREDA - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een groot aantal personenauto`s die in de Van Voorst tot Voorststraat stonden geparkeerd vernield of bekrast. De totale omvang van de schade is niet bekend. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Bromfietsers bekeurd tijdens meeting

STANDDAARBUITEN - Op zondag 30 maart werd een bromfietsmeeting gehouden te Standdaarbuiten. Aldaar waren zo ongeveer 40 bromfietsers en 12 auto`s bij elkaar gekomen. Alles bij elkaar zo ongeveer 100 jongelui. Door de politie zijn daarbij vijf bromfietsbestuurders bekeurd voor het rijden op een bromfiets zonder de verplichte helm. Het geheel is redelijk rustig verlopen en men heeft het terrein van samenkomst netjes achtergelaten.

Lading aanhangwagen in brand door brandende sigaret

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op zaterdagavond 29 maart reed een bestuurder met zijn aanhangwagen over Rijksweg A 16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek. Op dat moment gooide een andere bestuurder een brandende sigaret uit de auto en die kwam in de aanhangwagen, waar spullen inlagen van een slaapkamer. Door de sigaret is het materiaal in brand gevlogen en kon de eigenaar erger voorkomen om de brand te blussen met zand. De sigaretten gooier is helaas niet te achterhalen.

Diefstal aanhangwagen en aluminium

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Vanmorgen is aangifte gedaan van diefstal en inbraak aan de Oude Moerdijkseweg te Zevenbergschen Hoek. De inbraak heeft zich voorgedaan tussen vrijdag 28 en maandag 31 maart. Men is aldaar het bedrijfsterrein opgekomen door de poort open te breken. Op het terrein ligt hoogwaardig materiaal voor geluidsscherm langs autosnelwegen opgeslagen. Een grote hoeveelheid is meegenomen alsmede een tandem aanhanger. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Inbraak in vrachtauto

ETTEN-LEUR In de nacht van 29 op 30 maart 2003 werd ingebroken in een vrachtwagen, merk: Mercedes, kleur: rood, die op het Transferium te Etten-Leur stond geparkeerd. Van de vrachtauto werd een ruit vernield. Uit de auto werden een agenda, tas, monitor, c.d. en walkman ontvreemd. Een getuige zag om 05.00 uur een rode Opel Kadett met hoge snelheid wegrijden. Die Kadett bevond zich tussen de geparkeerde vrachtauto`s. Getuigen worden verzocht zich telefonisch in verbinding te stellen met de politie Etten-Leur.

Op zondag 30 maart 2003, werd aangifte gedaan van diefstal van een blauwe scooter, merk: Tomos en een blauwe bromfiets, merk: Kymco uit een schuur aan de Tubahof te Etten-Leur.

Bron: R. van Kuik