Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 31-03-2003
Persberichten maandagmiddag 31 maart 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707 t.m. do. 3 april 2003

Aanrijding met letsel

HOOGEVEEN Vanmorgen vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Zuiddreef met de Zuidwoldigerweg. Een 60-jarige autobestuurder uit Hoogeveen verleende, rijdende op de Zuidwoldigerweg, geen voorrang aan een 17-jarige jongedame uit Zuidwolde, die de kruising vanuit de richting Zuidwolde, op haar snorfiets, naderde. De jongedame is per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Is daar met hechtingen aan knie en een gekneusde duim weer ontslagen.

Autoinbraken

ZWARTEMEER Afgelopen nacht vonden er autoinbraken plaats in aan De Blokken, Eemslandweg, Stichtingstraat, De Hoven, De Huizen, De Zwaai, De Doorlaat en de Mollemastraat geparkeerde autos. In totaal werden 11 autos opengebroken en bestond de buit uit o.a. autoradio-cd-spelers, cds en gereedschap.

WAPSERVEEN/HAVELTE Tevens werden er afgelopen nacht 3 autoinbraken in Wapserveen en 3 in Havelte gepleegd. Het ging hier in alle gevallen om bedrijfsautos waarvan bij de achterruit de raamrubbers losgesneden werden waarna de ruit verwijderd werd. De buit bestond hier uit diverse gereedschappen.

Bedrijfsinbraak

ASSEN Afgelopen weekend is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Dr. A.F. Philipsweg. Door een kozijn + raam te vernielen zijn de daders binnengekomen. Daar werd een flat-screen monitor ontvreemd. Op het terrein van het bedrijf werd tevens de auto van een klant opengebroken. Hieruit werd niets vermist doch het navigatiesysteem werd vernield.

Tevens werd afgelopen nacht bij een autobedrijf aan dezelfde weg 5 velgen van autos weggenomen.

Inbraak speelwerk-kinderopvang

ZUIDWOLDE Is er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in het gebouw van de Stichting speelwerk-kinderopvang aan de Heidelaan. De buit bestond uit beeld- en geluidsapparatuur. De stichting, en dan met name de jongste jeugd, is erg gedupeerd door de diefstal van de goederen. De daders zijn binnengekomen door een raam open te breken.