De Unie


SNS Reaal Groep: Vervolg overleg SRG CAO

31 maart 2003 - Het zal bekend zijn dat wij een vervolgoverleg hebben gehad met SRG. Tijdens dat overleg heeft het onderwerp pensioen, zoals verwacht de boventoon gevoerd. Meer bepaald de door SGR aangegeven financiële noodzaak om hier een kostenbeperking te realiseren.

Dat het laatste woord over dit onderwerp niet gesproken is, spreekt voor zich. Wij hebben om te beginnen een duidelijke en kwantitatieve onderbouwing van het SRG verhaal gevraagd en die zal ons bij de komende onderhandelingen, medio april, ook gegeven worden. Uiteraard hebben wij ook duidelijk aangegeven waar onze grenzen in dit soort discussies liggen.

Andere onderwerpen die zijn aan de orde kwamen zijn ondermeer het wegvallen van de fiscale faciliteit voor de premiespaarregeling; al dan niet uitbreiden van het zorgverlof en het al dan niet verankeren van studiefaciliteiten in de CAO.

Tot een "stand van zaken" is het echter ten aanzien van ook deze onderwerpen nog niet gekomen. U hoort daar dus meer over.

Andere onderwerpen waar uitvoerig bij is stil gestaan zijn uiteraard de voorgenomen overname van Zurich en het stoppen met de activiteiten van Financial Markets. U kunt daarover meer vinden op De Unie Website.

Veel meer is er nog niet te melden. Ook bij de andere "financiële CAO's" is dat het geval. Partijen zijn elkaar duidelijk aan het aftasten en dat kan maar het beste bij de aanvang van CAO-onderhandelingen.

U hoort van ons.

Met vriendelijke groet,

Wim Brouwer
Bestuurder

* Intropagina SNS Reaal Groep

maandag, 31 maart 2003