Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2003
Persberichten district Heerlen (JC 15.40 u) District Heerlen

Heerlen, politie waarschuwt voor oplichter
Vanaf het begin van deze maand is in Heerlen een oplichter actief. Verschillende bewoners uit de wijken Welten, Douveweien en de Erk meldden bij de politie , dat een jongeman bedelde voor geld om zijn ouders van een vliegveld te kunnen ophalen.
Diverse bewoners uit de wijken Welten, Douveweien en de Erk deden vanaf het begin van deze maand melding bij de politie, dat zij een jongeman aan de deur hadden gehad die om geld vroeg. Vanmorgen vroeg de man een bewoonster uit de wijk de Erk om 70, omdat hij dringend zijn ouders van een vliegveld moest ophalen maar geen benzine meer had. Hij maakte zijn verhaal geloofwaardig door te vertellen dat hij in dezelfde straat woonde. De vrouw gaf de overigens keurig uitziende jongeman het geld, echter kreeg later argwaan en meldde dit voorval bij de politie.
Bij de politie zijn deze maand vaker van dit soort meldingen binnen gekomen, waarbij steeds hetzelfde signalement naar voren komt van de tot nu toe onbekend gebleven persoon. Het gaat hierbij om een ongeveer 25 jarige keurig geklede blanke jongeman. Hij heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Wat verder opviel is dat hij in alle gevallen een zogeheten baseball petje droeg.
De politie verzoekt daarom iedereen hierop alert te zijn en daar waar iemand in contact komt met deze jongen, dit te melden bij de politie, nummer 0900-8844.

Brunssum, vuurwapen in woning aangetroffen
Bij de politie werd bekend dat in een woning aan de Wijenweg in Brunssum een vuurwapen aanwezig zou zijn. In overleg met de Officier van Justitie werd daarom aldaar een nader onderzoek ingesteld. Daarbij trof de politie in een geluidsbox inderdaad een gasalarmpistool aan. Dit pistool was omgebouwd tot een vuurwapen en in de patroonhouder trof de politie 7 scherpe patronen aan.
De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De zaak wordt middels snelrecht afgehandeld en de man zal te zijner tijd door de rechter opgeroepen worden.