Waterloopkundig Laboratorium

Kees Bons en Toon Segeren aan het roer bij sector ZoetWaterSystemen van WL | Delft Hydraulics

Per 1 maart 2003 geven drs. Kees Bons en dr. ir. Toon Segeren leiding aan de sector ZoetWaterSystemen (ZWS) van WL | Delft Hydraulics, respectievelijk als sectorhoofd en plaatsvervangend sectorhoofd. De wijziging in de leiding van ZWS is het gevolg van het vertrek van mr. drs. Peter Glas die per 1 maart als Watergraaf in dienst is getreden bij het Waterschap De Dommel.

Als sectorhoofd van ZWS zal Kees Bons zich vooral bezig houden met de buitenlandse activiteiten van de sector en de samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven. Toon Segeren zal als plaatsvervangend sectorhoofd verantwoordelijk zijn voor het R&D-beleid en de contacten met de nationale en regionale overheden.

Kees Bons heeft fysische geografie met doctoraal richting hydrologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na zijn afstuderen was hij drie jaar in dienst bij de stichting voor Zuiver Wetenschappelijk Onderzoek (later NWO) waar hij hydrologisch onderzoek deed in de bergen van West-Java, Indonesië. Sinds oktober 1991 is hij werkzaam bij WL, waar hij startte als adviseur waterkwaliteit. Van 1994-1999 werd hij uitgezonden naar Egypte voor het ontwikkelen van het National Water Resources Plan en een waterkwaliteits-monitoringnetwerk in de Nijldelta. Sinds juli 2001 was Kees al werkzaam als plaatsvervangend hoofd van de sector ZWS.

Toon Segeren heeft hydrologie en waterbeheer gestudeerd aan de Universiteit Wageningen. Na zijn studie is hij in de Verenigde Staten gepromoveerd op de bodemfysische aspecten van irrigatie. Vervolgens heeft hij als hydroloog zes jaar gewerkt bij het Waterschap Roer en Overmaas. Sinds april 1996 is hij werkzaam bij WL. Hij startte als senior adviseur en werd in 1999 werkveldmanager regionaal en stedelijk waterbeheer. In de periode 1999-2002 was Toon tevens werkzaam bij de Unie van Waterschappen als coördinator internationale zaken.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.