Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-03-2003 2e Persbericht van maandag 31 maart 2003 Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na mishandeling
In Helmond is zondagavond om 22.40 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 17-jarige vriendin te hebben mishandeld. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beledigde de aanhoudende politiemensen. Hij is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Onder invloed
Zondagavond om 23.30 uur is op de A58 een 38-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,45 promille aan. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Helmond: Aanhouding na poging inbraak
Maandagmorgen om 03.30 uur is er een poging tot inbraak geweest bij een woning aan de Kerkstraat. Een collega die ernaast woont zag iemand wegfietsen. Hij waarschuwde de politie die even later, op de Kerstraat, aan de hand van het signalement een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aanhield. Bij controle bleek dat de verdachte in het bezit was van inbrekers gereedschap en een geldbedrag van 610 euro in biljetten van 5, 10, 20 en 50 euro, en een hoeveelheid muntgeld. De man is voor onderzoek ingesloten. Het geld en het gereedschap is inbeslag genomen.

Bladel: Onder invloed
Op de A67 is vanmorgen om 05.25 uur een 30-jarige automobilist uit Venray aangehouden. De man was kort ervoor, op een parkeerplaats,met zijn personenauto tegen een lantaarnpaal gereden. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,45 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Zijn auto is weggetakeld.

Helmond: Controle schooljeugd
De politie van Helmond Centrum heeft vanmorgen op het Oostende en de Keizerin Marialaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 46 processen verbaal uitgeschreven. 7 voor het fietsen over het trottoir, 34 voor het fietsen over een fietspad tegen de rijrichting in en 4 voor het rijden door het rode licht.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen zondagmorgen 11.00 uur en maandagmorgen 11.30 uur is er ingebroken in een woning aan De Bleek. Men kwam binnen via een openstaand raam. Uit de woning zijn een fotocamera en reservesleutels weggenomen.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandagmorgen is er op de Wesselmanlaan, van 08.42 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 873 gecontroleerde voertuigen reden er 36 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.