Fortis Commercial Finance en EDS sluiten partnership voor het leveren van commercial finance back-office diensten in Europa

Partnership creëert de grootste, 'third-party' dienstverlener van commercial finance back-office diensten in Benelux; EDS tekent een 7-jarig IT-dienstverleningscontract

Brussel/ Capelle a/d IJssel, 31 maart 2003 - Fortis Commercial Finance (FCF) heeft met EDS een partnership-overeenkomst gesloten om gezamenlijk back-office diensten aan te bieden op het vlak van debiteurenbeheer en commercial finance. Hiermee ontstaat de grootste third-party commercial finance dienstverlener in de Benelux. De partners willen uitgroeien tot de grootste dienstverlener in Europa.

FCF zal de back-office verrichtingen beheren en optimaliseren, terwijl EDS de IT-applicatie en infrastructuur zal stroomlijnen. Daarnaast zal EDS zorgen voor de applicatie-ondersteuning en het onderhoud van FCF's bestaande IT-systeem. In het kader van deze 7-jarige overeenkomst voor IT-dienstverlening zullen 26 mensen van FCF overgaan naar EDS.

Op middellange termijn streven de partners naar de insourcing van de activiteit van zowel andere factoring-maatschappijen als van middelgrote en vooral grote ondernemingen. Het is de bedoeling om een toonaangevende en rendabele back-office administratie voor debiteurenbeheer te kunnen aanbieden aan ondernemingen die zich willen toespitsen op hun kernactiviteit.

"Dit partnership is vernieuwend en van groot belang. Het stelt ons namelijk in staat onze processen te verbeteren, ons dienstenaanbod uit te breiden en onze kostenstructuur te optimaliseren. Tevens kunnen we nieuwe markten betreden en nieuwe inkomstenbronnen aanboren", zegt Dirk Driessens, Chief Executive Officer van FCF. "Door onze krachten te bundelen, kunnen wij een sterk en onafhankelijk platform oprichten, dat geavanceerde back-office diensten verstrekt op de markten van debiteurenbeheer en commercial finance."

Over FCF

Fortis Commercial Finance is ontstaan uit opeenvolgende fusies van verschillende factoringmaatschappijen die deel uitmaakten van de voorlopers van Fortis Bank. De jongste fusie dateert van 2001. FCF behoort tot de business line Network Banking, sub business line Medium Sized Enterprises Network Outside Belgium & Netherlands (ME NOB) van Fortis.

Fortis Commercial Finance is een internationaal georiënteerde dienstverlener, die vandaag aanwezig is in 8 landen en verbonden is met een wereldwijd netwerk van 160 factoringmaatschappijen in 60 landen. Het heeft vestigingen in 7 Europese landen: België, Nederland, Frankrijk, het VK, Duitsland, Italië en Luxemburg, en telt ongeveer 500 medewerkers. Buiten Europa werd een vestiging opgericht in Hong Kong. In Portugal en Spanje werkt FCF samen met andere factoringmaatschappijen, respectievelijk Heller en La Caixa. In de toekomst zal het netwerk van FCF worden uitgebreid tot andere landen. FCF behoort tot de 10 grootste factoringmaatschappijen van Europa.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 22 miljard en circa 69.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Per 31 december 2002 was het balanstotaal van Fortis EUR 486 miljard. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten.

Over EDS
EDS een toonaangevend ICT-dienstverlener sinds 1962. Wereldwijd actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer / ontwikkeling en product lifecycle management. EDS doelstelling, informatietechnologie voor haar klanten inzetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. Omzet in 2002, $21,5 miljard.

EDS en A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, de Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN AMRO.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl