Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/3)

Oosterhout, maandag 31 maart 2003

Dronken de bocht uit
KAATSHEUVEL: Op zondagavond 30 maart omstreeks 22.20 uur vloog een 36-jarige automobilist uit Kaatsheuvel uit de bocht. Hij nam een bocht in de Jan de Rooijstraat / Schotsestraat zo ruim, dat hij vervolgens daar met zijn auto tegen een boom belandde. De adem van de man rook naar alcohol en dus moest hij mee naar het politiebureau. De ademanalyse van de verdachte gaf een uitslag van 575 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bejaarde man opgelicht
KAATSHEUVEL: In een bejaardenhuis kwam een onbekende man aankloppen bij een 81-jarige bewoner. Dit was op zondagmiddag 30 maart rond 16.45 uur. Hij vertelde dat hij pillen had voor zijn buurvrouw en of hij die in ontvangst wilde nemen voor haar. Tevens of hij die pillen dan ook even wilde betalen. Toen de bejaarde hem 50 Euro gaf vertelde de man dat hij dat biljet wel even zou gaan wisselen. De onbekende vertrok en kwam niet meer terug. Later bleek dat ook zijn buurvrouw niets besteld had. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak bedrijf
KAATSHEUVEL: Er bleek ingebroken te zijn in een bedrijf aan de Hoofdstraat. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit uit de rubbers te halen. Daarna klom men door de ontstane opening naar binnen. Uit het bedrijf werd een geldkistje en een lade gestolen. De inbraak is vermoedelijk zaterdagavond 29 maart gepleegd.

Politie arresteert woninginbreker RIJEN: De politie van Gilze en Rijen heeft, naar aanleiding van een groot aantal recentelijk woninginbraken in de Oranjebuurt in Rijen, een uitgebreid onderzoek ingesteld. Na een uitgebreid buurtonderzoek, het opnemen van getuigenverklaringen en het vergelijken van sporen, arresteerde de politie een 17-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats. De verdachte is afgelopen vrijdag 28 maart buiten heterdaad aangehouden. De man heeft inmiddels al een aantal woninginbraken bekend. De politie verwacht dat er nog meer gepleegde woninginbraken op te lossen. De verdachte is op maandag 31 maart voorgeleid bij een rechter-commissaris. Door de gepleegde inbraken in de Oranjebuurt waren veel buurtbewoners ongerust geworden.

Te diep in het glaasje gekeken OOSTERHOUT: Tijdens een kleine alcohol-controle in Made op 31 maart omstreeks 01.45 uur werd de bestuurder van een personenauto aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. De 28-jarige inwoner van Made werd betrapt op de Godfried Schalckenstraat. Na onderzoek aan het bureau bleek, dat hij zoveel had gedronken (615 ug/l.) dat de politie meteen zijn rijbewijs innam.

Rijden zonder rijbewijs
WAALWIJK: Bij controle van een 21 jarige bestuurder van een personenauto op de Groenewoudlaan bleek deze niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kon direct zijn auto laten staan en kreeg een proces-verbaal. De jongeman werd door de politie betrapt op zondagavond 30 maart rond 22.15 uur.

Algemene verkeerscontrole WAALWIJK: Bij een algemene controle in het centrum van Waalwijk schreef de politie 9 bonnen uit. Twee bestuurders van bromfietsen bekeurd voor het rijden zonder helm te dragen. Vijf bestuurders die reden in verboden richting. Tot slot kregen vonden twee automobilisten een prent onder de ruitenwisser omdat zij nrechtmatig gebruik maakten van een invalidenparkeerplaats.

Betrapt tijdens alcoholcontrole WAALWIJK: Bij een controle op de Noord Parallelweg betrapte de politie een 55 jarige inwoonster van Waalwijk op het rijden onder invloed van alcohol. Zij bleek 1,65 promille alcohol in haar bloed te hebben. Haar rijbewijs is ingenomen en ze kreeg een dagvaarding uitgereikt. In totaal werden op die locatie 71 bestuurders gecontroleerd op zondagavond 30 maart tussen 19.00 en 20.30 uur.

Inbraak in een schuurtje WASPIK: Er is ingebroken in een schuurtje achter een woning aan de Geelgors. Uit het schuurtje werden elektronisch gereedschappen en vishengels gestolen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen zaterdagavond 29 maart om 21.00 uur en zondagmorgen 30 maart om 09.15 uur

Vernielingen aan vrachtauto`s WASPIK: Op een terrein aan de Ruytenbergstraat zijn vernielingen gepleegd aan vrachtauto`s. Men kwam het terrein op door aan de achterzijde het hekwerk kapot te knippen. Van 13 vrachtauto`s werden de dekzeilen vernield. Het feit werd ontdekt op zondagmiddag 30 maart 2003 rond 17.00 uur.

Bron: Jeroen Steenmeijer