CNV BEDRIJVENBOND

CNVBrood en banket: Eindbod cao bakkers

Woord is aan de leden

CNV Brood en banket heeft zojuist een eindbod van bakkerswerkgevers voorgelegd gekregen. Daarin is de loonsverhoging voor de 40.000 werknemers in de branche niet zo hoog als de bond heeft gevraagd. In het eindbod voor de cao voor het bakkersbedrijf wordt een loonsverhoging van 2,25 procent voor een jaar genoemd.

Leo Bons, vakgroepbestuurder van CNV Brood en banket: 'Ik leg dit bod neutraal aan de leden voor. Het is teveel om meteen naar de prullenbak te verwijzen en te weinig voor een principeakkoord.' De nieuwe cao loopt van 1 februari dit jaar tot 1 februari 2004. De loonsverhoging wordt opgesplitst in 1 procent per 1 juni 2003 en 1,25 procent op 1 januari 2004. Voorts wordt ook de
onregelmatigheidstoeslag voor industriële bakkersbedrijven verhoogd. En er wordt een onderzoek gestart naar werkdruk en arbeidsomstandigheden. Met de resultaten uit dit onderzoek wordt geprobeerd de aantrekkelijkheid van het werken in de bakkerij te vergroten.

Voor nadere informatie :
Leo Bons, vakgroepbestuurder van CNV Brood en banket:
06 - 5160 1992
Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 - 22 39 29 64.

CNV Brood en banket: woord is aan de leden
Eindbod cao bakkers

CNV Brood en banket heeft zojuist een eindbod van bakkerswerkgevers voorgelegd gekregen. Daarin is de loonsverhoging voor de 40.000 werknemers in de branche niet zo hoog als de bond heeft gevraagd. In het eindbod voor de cao voor het bakkersbedrijf wordt een loonsverhoging van 2,25 procent voor een jaar genoemd.

Leo Bons, vakgroepbestuurder van CNV Brood en banket: 'Ik leg dit bod neutraal aan de leden voor. Het is teveel om meteen naar de prullenbak te verwijzen en te weinig voor een principeakkoord.' De nieuwe cao loopt van 1 februari dit jaar tot 1 februari 2004. De loonsverhoging wordt opgesplitst in 1 procent per 1 juni 2003 en 1,25 procent op 1 januari 2004. Voorts wordt ook de
onregelmatigheidstoeslag voor industriële bakkersbedrijven verhoogd. En er wordt een onderzoek gestart naar werkdruk en arbeidsomstandigheden. Met de resultaten uit dit onderzoek wordt geprobeerd de aantrekkelijkheid van het werken in de bakkerij te vergroten.

Voor nadere informatie :
Leo Bons, vakgroepbestuurder van CNV Brood en banket:
06 - 5160 1992
Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 - 22 39 29 64.

31 mrt 03 17:12