Politie Gelderland-Midden

Zevenaar, Vrachtwagen in sloot na aanrijding
Publicatiedatum: 31-03-2003

Op de snelweg A12, tussen Zevenaar en Oud-dijk, heeft vanmiddag rond 16.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee vrachtwagens. Eén van de chauffeurs, een 29-jarige inwoner van Meppel, raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 29-jarige verklaarde aan de politie dat hij met zijn vrachtwagen vanuit de richting van Arnhem reed. Een andere vrachtwagen, die net na de afslag Zevenaar stilstond op de vluchtstrook, werd door hem te laat opgemerkt. De man maakte een uitwijkende beweging naar links, waarbij hij de stilstaande vrachtwagen toch nog licht raakte. Na een corrigerende beweging terug naar rechts, is hij vervolgens met zijn vrachtwagen via de vangrail deels in de sloot langs de A12 beland.

De chauffeur raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De chauffeur van de vrachtwagen op de vluchtstrook bleef ongedeerd. Waarom de vrachtwagen daar stond, is nog niet duidelijk.

Er is als gevolg van de aanrijding geen lading vrijgekomen; de vrachtwagen zal worden weggesleept. De Verkeersongevallendienst van de politie zal ter plaatse een nader onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031 (tot 18.00 uur)

---